Rusya'dan müzakereler için açıklama: Kırım konusu "kapandı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya'dan müzakereler için açıklama: Kırım konusu "kapandı"
Abone ol
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna ile devam edecek müzakereler için açıklamalarda bulundu. Lavrov, müzakerelerde Kırım konusunun konuşulmayacağını açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile ülkesi arasında Belarus'ta devam edecek müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, müzakerelerde Kırım konusunun konuşulmayacağını ifade ederek 'Bu konu kapandı' dedi.

Al Jazeera’ya konuşan Sergey Lavrov, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Lavrov, “Şu anda bitirmeye çalıştığımız krizin sona ermesinin ardından Ukraynalılar gelecekte nasıl yaşayacaklarına kendileri karar vermeliler. Bu, şu anda siyasi çevrelerde görüşülüyor. Ben bu tartışmalara katılmıyorum. Biz kesinlikle bunun Ukrayna’da yaşayan tüm halkların görüşü olması gerektiği gerçeği üzerinden hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Lavrov, devam eden müzakerelerde Kırım'a ilişkin herhangi bir konunun konuşulmayacağını da belirterek "Moskova Kırım konusunu tartışmayacak, bu konu kapandı" dedi.

Lavrov’un açıklamalarından öne çıkan diğer ifadeler şöyle oldu:


Rusya her türlü ekonomik ve siyasi baskıya direnebilecek güçte.

Zelenskiy kendi halkına karşı devam eden kanlı savaş konusunda hiçbir şey yapmadı. Donbass temsilcileri ile çok sayıda anlaşma imzaladığında düzeni sağlayacağı vaadinde bulunurken yalan söyledi. Bu anlaşmaları gözünü kırpmadan ihlal etti.

Batı, Rusya'nın önüne yeni bir 'Demir Perde' indirmeye karar verirse, endişelenmeyeceğiz ve gelişme fırsatı bulacağız.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonraki onlarca yıl boyunca edinilen deneyim göz önünde bulundurularak Ukrayna’daki özel operasyon çerçevesinde net bir görev belirlendi. Bu görev, Ukrayna’nın militarizmden arındırılması.

Ukrayna’ya hiçbir zaman konuşlandırılmayacak, burada asla yapılmayacak spesifik türlerde saldırı silahları belirlenmeli.

(KRT)


Rusya, işgalin sona ermesi için Ukrayna tarafına ilhak ettikleri Kırım'da egemenliklerinin tanınması şartını koştuklarını açıklamıştı. Diğer şartları okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın