Rusya ve Ukrayna'nın müzakeresi Türkiye'de, heyetler bugün geliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya ve Ukrayna'nın müzakeresi Türkiye'de, heyetler bugün geliyor!
Abone ol
Reuters: "Rusya ve Ukrayna 28-30 Mart'ta Türkiye'de görüşecek."

İletişim Başkanlığından yapılan açıklama ile kesinleşti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve müzakere süreçleri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin ve barışın bir an evvel tesis edilmesinin ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, bu süreçte Türkiye’nin her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul’da yapılması konusunda mutabık kaldı.

Reuters'ta yer alan habere göre Ukraynalı müzakereci David Arakhamia, Rusya ile 28-30 Mart’ta Türkiye’de görüşüleceğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı işgalin ardından Rusya ile Ukrayna heyetleri üç kez yüz yüze müzakere görüşmesi gerçekleşti. Belarus sınırında gerçekleşen görüşmelerin ardından taraflar video konferans yoluyla görüşmeye başladı.

Ukraynalı müzakereci David Arakhamia'nın yaptığı açıklamaya göre, Rus ve Ukraynalı heyetler 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye'de görüşecek.

ANTALYA'DA RUSYA-UKRAYNA ZİRVESİ

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal harekatının ardından iki ülkenin dışişleri bakanları 10 Mart'ta Antalya’daki Diplomasi Forumu'nda bir araya gelmişti.

Zirve, savaşın başlangıcından bu yana gerçekleşen en üst düzey temas olmuştu. Zirveden ateşkes gibi bir sonuç çıkmasa da benzer görüşmelerin olabileceği konusunda taraflar benzer açıklamalar yapmıştı.

 


Yorum Yazın