Rus savaş gemileri ateş açtı, ağır silahlar transfer edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rus savaş gemileri ateş açtı, ağır silahlar transfer edildi
Abone ol
ABD gemilerinin Karadeniz'e açılacağının duyurulmasının ardından Rus ordu televizyonu bombayı patlattı, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise S-400'lerde kullanılan füzelerin de Kırım'a transfer edildiği görüldü.

ABD'nin İstanbul Boğazı'ndan savaş gemilerini Karadeniz'e göndereceğini duyurmasıyla gerilim hiç olmadığı kadar zirveye tırmandı, Rusya büyük çaplı bir savaştan korkulduğunu resmen açıkladı. Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta Mart ayı sonunda Rus yanlısı ayrılıkçıların ordu birliklerine saldırması ve dört askeri öldürmesiyle bozulan ateşkes, Karadeniz'i ateş çemberine çevirdi.

Çatışma hattından gelen yeni görüntülerde, Rus ordusunun sınıra BMP-3 tanklarının yanı sıra S-400'lerde kullanılan 5T58-2 ve 48N6 füzelerini de bölgeye gönderdiği göze çarptı. Hafta içinde Rusya'nın 2014'te el koyduğu Kırım'a S-400 ve S-300 füze savunma sistemlerinin götürüldüğünü gösteren görüntüler yayınlanmıştı. Rus medyası, Kırım'a ayrıca ağır silahların da transfer edildiğini bildiriyor. Medyadaki haberlerde Hazar Denizi filosunda yer alan Tu-22M3 bombardıman uçağının da Karadeniz'e uçtuğu yer aldı.


Yorum Yazın