Rus muhalif lider Navalni’nin naaşı bile taşınamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rus muhalif lider Navalni’nin naaşı bile taşınamıyor
Abone ol
Rusya'dan aktarılan haberlere göre, Moskova’da cenaze hizmeti veren kurumlar Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin cesedini törenin yapılacağı kiliseye taşımayı reddediyorlar.

Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş, perşembe günü yaptığı açıklamada, ”Tüm cenaze servisleri bilinmeyen numaralar tarafından aranıp Aleksey’in naaşını taşımamaları için tehdit ediliyor” dedi. 

Navalni’nin cenaze töreni bugün Moskova’da bir Rus Ortodoks kilisesinde yapılacak. Navalni’nin sürgündeki ekibi, 16 Şubat’ta cezaevinde ansızın ölen muhalif liderin cenaze törenine katılmaları için tüm destekçilerine çağrıda bulunmuştu.

Törenin yapılacağı kilisenin önünde demir örgüler ve metal dedektörleri taşındığı görüldü.

Muhalif liderin ekibi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin protesto edilebileceği için yetkililerin kamuya açık bir cenaze töreni yapılmasını istemediğini belirtmişti. 

Navalni, 16 Şubat’ta tutulduğu cezaevinde ansızın öldü. Kendisi yıllar boyunca Putin’e karşı muhalefet hareketinin en tanınan ismiydi. Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya ve bazı dünya liderleri ölümden Putin’i sorumlu tuttu. Navalni’nin cesedi, ölümünden 8 gün sonra ailesine teslim edildi.

OVO-Info’ya göre 16 Şubat’tan beri Navalni için yapılan anıtlara çiçek bıraktıkları için 400’den fazla kişi gözaltına alındı. 


Yorum Yazın