RTÜK, DW Türkçe, VOA Türkçe ve Euronews için harekete geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
RTÜK, DW Türkçe, VOA Türkçe ve Euronews için harekete geçti
Abone ol
RTÜK, verilen süre içerisinde lisans başvursunda bulunmayan DW Türkçe, VOA Türkçe ve Euronews için Ankara Sulh Ceza Hakimliğine başvuracak.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı, lisans için 72 saat süre verilen yabancı basın kuruluşlarının başvuruda bulunmadığı takdirde sitelerin erişimin engellenmesi için kurumun Ankara Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuracağını duyurdu.

RTÜK, Pazartesi günü Deutsche Welle, Voice of America ve Euronews'a Türkiye'de çevrimiçi faaliyet göstermek için gerekli olan izne başvurmaları için 72 saat süre tanımıştı.

Alman haber kuruluşu Deutsche Welle ve ABD merkezli Voice of America dün lisans için başvuru yapmayacaklarını açıklamıştı.

Taşçı süreçle ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada, "RTÜK’ün http://amerikaninsesi.com http://dw.com ve http://tr.euronews.com a lisan almaları için verdiği 72 saatlik süre doldu. Hiçbiri başvuruda bulunmadı. Süreç nasıl işleyecek? RTÜK, sitelerin erişiminin engellenmesi istemiyle Ankara Sulh Ceza Hakimliğine başvuracak" dedi.

Taşçı, Hakimlik'in erişimin engellenmesi talebini yerinde bulması halinde haber sitelerinin karara karşı bir üst mahkemeye itiraz edebileceğini söyledi.

Öte yandan DW ve VOA da konuyu yargıya taşıyacağını açıklamıştı.


Yorum Yazın