Reşit Aydın, Abdullah Gül'ün danışmanlığından neden ayrıldı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Reşit Aydın, Abdullah Gül'ün danışmanlığından neden ayrıldı?
Abone ol
Abdullah Gül'ün danışmanı Reşit Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu. 11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada ise, "Sayın 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün eski koruma müdürü Osman Çangal vesilesiyle tanıdığı Reşit Aydın’ın ofisimizde herhangi bir görevi olmamıştır" denildi.

Aydın, yaptığı açıklamada Abdullah Gül’le ilgili şu sözleri kullandı:

“Aramızdaki görüş ayrılıkları, kendilerinin öderlik ettiği yeni siyasi oluşum sürecinde arttı. Özellikle 15 Temmuz sonrası FETÖ ve işbirlikçilerinin Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırılarının siyasi partiler iltisaklıyla olduğunu müşahade ettim. Bu çirkinlikler ve hukuksuzluklara da her seferinde karşı çıktım.”

Aydın’ın istifa mektubundaki Ali Babacan ile ilgili sözleri ise şöyle:

“Son olarak yeni bir “GEZİ” denemesi olarak sunulan , örgütlenen ve de ne yazık ki Abdullah Gül, Ali Babacan tarafından da desteklenen Boğaziçi Üniversitesi kalkışma eylemleri, bizim açımızdan bu ilişkiyi yürütülemez ve çekilmez hale getirdi.”

Aydın'ın açıklamasının tamamı:

"REŞİT AYDIN'IN OFİSİMİZDE HERHANGİ BİR GÖREVİ OLMAMIŞTIR"

11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada ise, "Sayın 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün eski koruma müdürü Osman Çangal vesilesiyle tanıdığı Reşit Aydın’ın ofisimizde herhangi bir görevi olmamıştır." denildi.
 


Yorum Yazın