16 Nisan, Nisan sonu ve 14 Mayıs 

Referandum olasılığı ve kulislerde seçim için öne çıkan üç tarih

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Referandum olasılığı ve kulislerde seçim için öne çıkan üç tarih
Abone ol
İYİ Parti’den Anayasal değişiklik teklifine verilen olumlu mesajın ardından gözler Altılı Masa’nın 26 Aralık tarihinde yapacakları toplantıya çevrilirken kulislerde, seçim için üç tarih öne çıkıyor. 16 Nisan, Nisan ayı sonu ve 14 Mayıs.

Muhalif. Özel / Hülya Özmen  
Altılı Masa, 26 Aralık 2023 günü Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde onuncu toplantısını yapacak. İYİ Parti’den olumlu mesajla hareketlenen siyaset, Altılı Masanın Aralık toplantısına da damgasını vuracak. AK Parti, MHP ve BBP'nin hazırladığı, 336 milletvekilinin imzasıyla Meclis’e sunulan iki maddelik teklife ilişkin izlenecek tutum belirlenecek. Muhalefet, iki maddelik teklifin başörtüsü düzenlemesine kabul oyu verirken, LGBTİ bireylere tehdit olarak algılanan ikinci maddeyi paketten düşürebileceği gibi yorumlar dikkat çekiyor. Kulislerde, muhalefetin referandum seçeneğini ortadan kaldırma eğilimi dikkat çekiyor. Davutoğlu, AKP’nin teklifinin Meclis’ten ‘referanduma gerek duymayacak bir oy ile’ geçmesi gerektiği konusunda görüşlerini açıklamıştı.  

16 Nisan, Nisan sonu ve 14 Mayıs  


Kulislerde, seçimin belirlenen takvimi 23 Haziran 2023 tarihinde yapılmayacağı görüşü hakim. Seçim için Nisan ve Mayıs ayları öne çıkıyor. 16 Nisan, Nisan sonu ve 14 Mayıs takvimi gündemde. 16 Nisan tarihinin Nisan sonu tarihinin gerisinde görülüyor. Kulislerde, Meclis’in yoğun gündemine ve seçim nedeniyle kamudan istifalara ve Hac ve Ramazan ayları nedeniyle Nisan sonunun daha uygun olacağı ifade ediliyor.  
 


Yorum Yazın