Recep Tayyip Erdoğan Müzesi’nin yeri belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Recep Tayyip Erdoğan Müzesi’nin yeri belli oldu
Abone ol
Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane binası, Cumhurbaşkanlığı müzesi oluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı olarak kullanılan tescilli Divanhane binasının Milli Savunma Bakanlığı’nda olan tahsisini kaldırarak Cumhurbaşkanlığı’na tahsis etti ve gerekli plan değişikliğini yaptı.

Osmanlı döneminde deniz kuvvetleri teşkilatının en büyük  amiri ve donanmanın başkumandanının ikametgahı olarak kullanılmak üzere yaptırılan divanhanelerin İstanbul Kasımpaşa'daki binasının akıbeti belli oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 1455-1869 arasında inşa ettirilen 5 divanhane binasından sonuncusu olan ve bugün Kuzey Deniz Saha Komutanlığı olarak kullanılan tarihi yapının planlarını değiştirerek itirazlar için askıya çıkardı.

TAHSİS KALDIRILDI, MÜZE FONKSİYONU GETİRİLDİ

Plan açıklama raporunda yer alan bilgilere göre mülkiyeti hazineye olan parsel üzerindeki Milli Savunma Bakanlığı'na ait tahsis, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararı ile 6 Ocak 2022 tarihinde kaldırılarak “Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere” Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'na tahsis edildi.

Bu karar doğrultusunda parselin Cumhurbaşkanlığı Müzesi olarak kullanılabilmesi için planlama çalışması yapıldı ve “askeri alan” fonksiyonuna sahip parselin imarı, “Resmi Kurum (Müze) alanı” olarak değiştirildi.


Yorum Yazın