Putin, Rusya’nın kanser aşısı üretmek üzere olduğunun haberini verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Putin, Rusya’nın kanser aşısı üretmek üzere olduğunun haberini verdi
Abone ol
Başkan Vladimir Putin yaptığı açıklamada, Rus bilim insanlarının kansere karşı yakında hastaların kullanımına sunulacak aşılar üretmeye yakın olduklarını duyurdu.

Putin, ”kanser aşılarının ve yeni nesil immünomodülatör ilaçların piyasaya sürülmesine çok yaklaştık” dedi. Gelecekteki teknolojiler üzerine Moskova’da düzenlenen bir forumda konuşurken, ”Umuyoruz yakında bireysel terapi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılacaklardır” diye ekledi.   

Putin önerilen aşıların hangi kanser türlerini ve nasıl hedef alacağını belirtmedi.   

Birçok ülke ve şirket kanser aşısı üstünde çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık hükümeti, 2030 yılına kadar 10 bin hastaya ulaşmayı hedefleyen ”kişiselleştirilmiş kanser tedavileri” sağlayan klinik deneylerin başlatılması için Almanya merkezli BioNTech ile bir anlaşma imzaladı.    

İlaç şirketleri Moderna ve Merck & Co, orta aşamadaki bir çalışmanın, üç yıllık tedaviden sonra en ölümcül cilt kanseri olan melanomun tekrarlama veya ölüm olasılığını yarı yarıya azalttığını gösteren deneysel bir kanser aşısı geliştirmek üzere olduklarını duyurmuştu.    


Yorum Yazın