Pusulada isminin yer almaması, Biden'ın Demokrat Parti New Hampshire seçimlerini kazanmasına engel olamadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pusulada isminin yer almaması, Biden'ın Demokrat Parti New Hampshire seçimlerini kazanmasına engel olamadı
Abone ol
ABD Başkanı Joe Biden, görevdeki başkan olarak New Hampshire’da kampanya yapmayı reddetse de müttefiklerinin ve destekçilerinin ismini pusulaya yazmasıyla eyaletteki Demokrat Parti ön seçimlerini kazandı.

Cumhuriyetçi Parti’de ipi Donald Trump göğüsleyecek gibi gözükürken Biden, eyalette kendisine destek verenlere teşekkür etti ve kasım ayında yapılacak genel seçimin önemini vurguladı.

”Donald Trump’ın Cumhuriyetçi aday olacağı artık açık. Mesajım şu; bu seçim daha önemli olamazdı” diyen Biden, ”New Hampshire’da ismimi pusulaya yazan herkese çok teşekkür ederim. Demokrasiye bağlılığımızı gösteren tarihi bir olaydı” ifadelerini kullandı.

Biden, ismi pusulada yer almasa da oyların yüzde 51.5’ini aldı ve eyaleti açık ara farkla kazandı. Onu yüzde 19.8 oyla Minnesotalı Kongre üyesi Dean Phillips ve yüzde 4.7 ile yazar Marianne Williamson takip etti. 

Öte yandan Cumhuriyetçi Parti’nin ön seçimlerini de Donald Trump rahat bir şekilde kazandı. Ön seçim takviminin başındaki iki eyaleti de kazanan Trump’ın Cumhuriyet Parti başkan adaylığı yarışında ipi göğüslemesi bekleniyor.

Öte yandan Biden henüz ikinci dönem başkanlığını yapmadığı için, Demokrat Parti’de geleneklere uygun biçimde ciddi bir aday ön seçim yarışına girmedi.


Yorum Yazın