Prof. Dr. Tevfik Dalgıç: Teokratlar iktidar için her türlü melaneti yaparlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Tevfik Dalgıç: Teokratlar iktidar için her türlü melaneti yaparlar
Abone ol
Teokrat zihniyet çıkarı için her türlü kanun dışı işleri yaparken hiç düşünmez, ele geçirdiği devlet güçlerini kendi çıkarlarını ve iktidarını korumak için halkının karşısına çıkarmaktan da çekinmez...

Dünyaya sadece din gözlüğü ile bakan Orta Doğu ülkelerinde niye demokrasi olmayacağını Batılıların büyük ümit bağladığı desteklediği “Ilımlı İslamcılık-Mild İslamism” hipotezi gösterdi. Demokrasi seçme özgürlüğü demektir. İslamizm kelime olarak İslamı siyasette kullanmak anlamına gelir, ki başından böyle bir varsayımın gerçek olmayacağı ortada iken Batı dünyası bu safsata ile 20 yılı aşkın bir zaman harcadı, sonucu hepimiz gördük ki, teokrat inancı içindeki zihniyetin gerçek niyeti hiç de öyle seçme ve seçilme özgürlüğüne inanmak değil bunları kullanıp çıkar sağlamaktır. Bu sonuç o zihniyetin tüm uygulamalarında  çok değişik örneklerde ortaya çıkmıştır.

İran’da popülist oylarla iktidara gelen Molla nitelikli, teokratların ülkede demokrasiyi nasıl boğduğu, en ufak laik düşünceye nasıl karşı olduğu, kendine muhalefet edenlere nasıl zulüm yaptığı ortada. Zorla uygulanan kılık kıyafet kuralları, içki yasakları, toplantı ve gösterilere karşı uygulanan zalim tutum İslamcıların, yanı şii teokratların demokrat olamayacaklarını gösterdi. 

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın