Prof. Dr. Şükrü Ersoy kimdir? Kaç yaşında, nereli? Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un biyografisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Şükrü Ersoy kimdir? Kaç yaşında, nereli? Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un biyografisi
Abone ol
Gerçekleşen facia depreme ilişkin yorumlarıyla dikkat çeken Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy kim olduğu merak ediliyor. Bu bağlamda, Prof. Dr. Şükrü Ersoy kimdir? Kaç yaşında, nereli? İşte Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un biyografisi

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve son olarak öğle saatlerinde Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24`te 7,6'lık iki büyük deprem meydana geldi. 

Deprem öncesinde Hatay'da konferans veren ve uyaran Ersoy "20 gün önce de Hatay'daydım ve deprem konusunda bir konferans vermiştim. Buranın büyük bir depreme gebe olduğunu tarihsel sürecin bunu söylediğini söylemiştim..." dedi.

Deprem sonrasında ise, "Sabah ilgili yetkililerle görüştüğümde 'Haklıymışsın' dediler. Keşke haksız olsaydım ama bu bölgenin yüksek bir potansiyeli var. Bu deprem Doğu Anadolu Fayı dediğimiz Bingöl Karlıova ile Hatay arasındaki bir bölgede yani 600 kilometrelik fay zonunun batı ucunda meydana geldi."

"Zaman zaman Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde depremler oluyordu ama bu fay zonunda en büyük depremini yaşadık. Kapasitesi bu zaten." diyen Ersoy bu depremin beklenen bir deprem olduğunu da belirtti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy kimdir?

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Şu anda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta. Fakat Ersoy’un ana bilim dalı geotekniktir. Prof. Dr. Şükrü Ersoy Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi, Yerbilimleri Fakültesinde Jeoloji Mühendisliği okuyarak tamamladı. Yüksek Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeoloji alanında bitirdi. Doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeoloji alanında tamamladı. Türkiye'nin çeşitli illerinde konferanslar veren Ersoy'un ödülleri de bulunmakta.


Yorum Yazın