Prof. Dr. Mustafa Şahin’in Erzurum’da saldırıya uğrayan İmamoğlu’na yönelik yalan paylaşımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Mustafa Şahin’in Erzurum’da saldırıya uğrayan İmamoğlu’na yönelik yalan paylaşımı
Abone ol
Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, dün Erzurum’da taşlı saldırıya uğrayan Ekrem İmamoğlu’nun hastanede bulunduğu bir fotoğrafı paylaşarak, “42 yıldır sağlık sisteminin içindeyim, bu şekilde damar yolu açıldığını görmedim” dedi. Ancak paylaştığı fotoğraf Korona dönemine ait yıllar önceki bir fotoğraftı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dünkü Erzurum mitingine taşlı saldırı düzenlendi. Polisin müdahalede bulunmadığı olaylar sonrası bazı vatandaşlar yaralandı.

Yaşananları tüm Türkiye hayretle izlerken halka itidal çağrısı yapıldı. Sosyal medyadan İmamoğlu’na destek mesajları yağdı.  

İmamoğlu’nu haksız bulan ve halkı proveke ettiğini söyleyen az sayıda kişi de vardı sosyal medyada fakat tanınmış bir ismin sahte bir paylaşımı olay oldu.

 

Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,

“Erzurum’da CHP mitinginde yaşananlar üzüntü verici ve tasvip edilemez. Ancak 42 yıldır sağlık sisteminin içindeyim, bu şekilde damar yolu açıldığını görmedim. Venöz kan akışı yukarı doğru olur. Burada damara yerleştirilen kateter ters duruyor ve ne sıvı, ne de kan verilemez.” diyerek İmamoğlu’nun bir fotoğrafına yer verdi. 

Fakat fotoğraf 28.10.2020 tarihinde yayınlanmış ve korona dönemine aitti. Aleni olarak sahte fotoğraf paylaşan Şahin; paylaşımı da silmedi, bir açıklamada da bulunmadı.

 

Bu paylaşıma vatandaşlar ise yoğun tepki gösterdi:

 

 

Milletvekili adayı olamadı

Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti Konya'dan aday adaylığını açıklamıştı. Şahin, “Yakalanmış güzel bir ivme var ve bu sürecin aksamaması gerekiyor. Cumhurbaşkanımıza omuz vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Ancak AK Parti Şahin’i aday olarak göstermedi. 


Yorum Yazın