Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu eski adıyla Okmeydanı SSK Hastanesi’ndeki bütün filmler silindi mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu eski adıyla Okmeydanı SSK Hastanesi’ndeki bütün filmler silindi mi?
Abone ol
Eski adıyla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugünkü adıyla Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nde vatandaşlara ait tüm görüntülenme filmlerinin silindiği iddia ediliyor.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’ndeki filmlerin silinmesi iddiası bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımı ile yayıldı.

Paylaşım yapan kişinin aktardıklarına göre;

Amcası kanser nedeniyle bu hastanede tedavi görüyor, düzenli olarak PET/CT ve MR (Emar) çekiliyor. Çıkan sonuçlara göre de tedavisinde düzenleme yapılıyor.

Son iki haftadır çekilen filmlerinin raporu için hastaneye gittiklerinde ise sonra gelin dendiğini söylüyor.  

Geçtiğimiz gün ise hastanedeki bir personelden son 5 yıldaki tüm hastaların bütün görüntülenme filmlerinin silindiğini ve kurtarılamadığını, hastane yönetiminin de olayı sessiz bir şekilde halletmeye çalıştığını öğrendiğini söylüyor.  

Yani bu durumun amcasının hastanede takip edildiği 3 sene boyunca çekildiği tüm görüntülenme filmlerinin silindiği anlamına geldiğini belirtiyor.  

Başhekimliğe gittiklerinde de bir muhatap bulamadıklarını, veznedeki sekreterlerin de sadece sistemsel sıkıntı diyerek geçiştirdiklerini ifade ediyor.  

İddiayı öne süren kişi başta olmak üzere farklı sosyal medya kullanıcılarının dikkat çektiği bir nokta daha var. Diğer hastanelerde çekilmiş filmler e-Nabız sistemi üzerinden görüntülenebilirken, bu hastanede çekilmiş filmler görüntülenemiyor.

 

Muhalif'in hastanede çalışan bir kişiden aldığı bilgilere göre ise hastaların 5 yıllık değil 1 yıllık verileri silinmiş. 

Olayı gerçekleştiren de bir hastane çalışanı ve 80 milyon lira para talep ettiği belirtiliyor.

 

Hastanede çalışan bir doktor da doğruladı!

Asıl paylaşımı yapan kişininin yanı sıra, hastanede çalışan bir doktor olduğunu belirten bir kişi daha iddiaların maalesef doğru olduğunu söyledi. Paylaşımın dün gece yanındayken bugün silindiği gözüküyor.

Durumu tam bir skandal olarak nitelendiren doktor; özellikle onkoloji hastalarının tedaviye yanıt ve takiplerinde çok büyük sorun oluştuğunu ve oluşmaya da devam edeceğini söylüyor.  

Tedavi öncesi çekilen filmler olmadığı için yapmış oldukları tedavinin etkisini göremediklerini belirtirken; bunun da tedaviye devam kararı noktasında kendilerini sıkıntıya soktuğunu, ayrıca takip hastalarında önceki görüntüler olmadığı için mevcut lezyonları da tam olarak değerlendiremediklerini söylüyor.

Sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyleyen hekim buna karşın hasta ya da hasta yakınlarını geçin kendilerine bile açıklama yapılmadan geçiştirildiğini ifade ediyor.

Yukarıda belirttiğimiz gibi e-Nabız üzerinden erişim konusunda da doktor şunları söylüyor: Hastane kayıtlarında problem olduğu için görüntülere e-Nabız üzerinden ulaşma şansı yok maalesef.

Konuyla ilgili paylaşım yapan ya da yorumda yapan herkesin ortak temennisi ise olayın aydınlanması ve sorumluların ceza alması yönünde. 


Yorum Yazın