Prenses Nilüfer Jah kimdir? Kimin torunu? Talep ettiği mirasta neler var?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prenses Nilüfer Jah kimdir? Kimin torunu? Talep ettiği mirasta neler var?
Abone ol
Prenses Nilüfer Jah, Hindistan’da bir prenses, Türkiye’ye geldiğindeyse  sıradan bir kadın gibi yaşıyor. Babası 2. Abdülmecit’in torunu, annesi eski Türkiye güzeli… Prenses Nilüfer Jah’a dair tüm detaylar haberimizde…

Prenses Nilüfer Jah, Türkiye’de bizim aramızda sıradan bir kişi gibi davranıyor olabilir ancak ailesinin aslında aristokrat bir geçmişi var. Prenses Nilüfer’in babaannesi 2. Abdülmecit’in tek kızı Dürrüşehvar Sultan, büyük babası ise Hindistan’da Haybaradad Nizamı’nın son prensi. Bu nedenle Prenses Nilüfer’in babası, Mukarram Bakarat Jah ve ailesi Hindistan’da birer kraliyet ailesi pozisyonunda. Prenses Nilüfer hariç...
 
Manolya Onur ve Mukarram Bakarat Jah’ın kızı
Prenses Nilüfer annesiyle beraber yıllarca  babasının kraliyet ailesine dahil olmak için çalıştı. Bunun için de 27 yıldır babasının ilk eşi ile olan davası devam ediyor. 1975 Türkiye ikinci güzeli ve aynı zamanda Prenses Nilüfer’in annesi olan Manolya Onur, Mukarram Bakarat Jah ile 1990 yılında evlenmiş.  Mukarram Jah’ın 1979 yılında ayrıldığı eski eşi Esra Birgin’den iki çocuğu daha var.


 
İddialara göre Mukarram Jah’ın imza yetkisine sahip olan Esra Birgin, yıllardır Prenses Nilüfer’i Mukarram Jah’ın mirasından men etmeye çalışıyor. 

Prenses Nilüfer 2010 yılından 2017 yılına kadar babasını hiç görmemiş. Prenses’e göre bunun nedeni Esra Birgin ve onunla olan dava mücadelesi. 7 yılın sonunda Prenses Nilüfer’in, babasını görebilmek için polis yardımıyla babasının İstanbul Suadiye’de yaşadığı yeri bulması gerekmiş.  

Prenses Nilüfer bir röportajında tek istediğinin kendi hakkı olanı almak olduğunu söylemişti. “Babamın diğer çocukları, prens ve prenses gibi ömürlerini sürdüler,  sürmeye de devam ediyorlar. Benim istediğim de bu. Ben de onun kızıyım ve prensesim. Tek istediğim hak ettiğim bu saygıyı görmek.”

Hindistan  Chowmahalla Sarayı’ndaki hakkını istiyor
Prenses Nilüfer’in miras davasında almaya çalıştığı yerlerden biri de Hindistan’da 100 milyon dolar değerinde olan  Chowmahalla Sarayı. Chowmahalla Sarayı Prenses Nilüfer’in büyük babasının ailesi, Haybaradad Nizamı’na ait. Prenses Nilüfer, kraliyet ailesindeki diğer kişilerden farklı olarak Hindistan’da olduğu sürece burada kalmak yerine otelde kalmayı tercih ediyor. Kendisi davalı olduğu Esra Birgin ile aynı yerde yaşamak istemediğini, bu nedenle üvey kardeşleri gibi babasının sarayında yaşamadığını söylüyor.. Şu anda Chowmahalla Sarayına sadece yılda 3-4 kez yemekler ve davetler için gidiyor. Chowmahalla Sarayı Türk basınında Hindistan’ın Çırağan Sarayı olarak geçtiği için kamuoyunda bu konu hakkında yanlış bilgiler bulunuyor. 


 
Prenses Nilüfer’in babasının Alzheimer hastası olması nedeniyle dava uzuyor, 27 yıldır hala devam ediyor. Demeçlere göre Prensesin babasıyla bir sorunu yok. Bu durumu bir röportajda “Babam 12 yıldır Alzheimer hastası. İstanbul'da yaşıyor. Hafızası yerinde olmadığı için bu sorunları yaşıyoruz. Ama zamanında ondan alınan bazı yetki belgeleri var, bu belgeleri elinde tutan kişi, babamın ilk eşi. Sıkıntım, yıllardır süren mücadelem onunla, babamla değil!” diye açıklamıştı. 
 
Prenses Nilüfer şu anda 30 yaşında, Tayland’da yaşıyor. Türkiye’ye de sık sık  gidip geliyor. Prenses Nilüfer en son geçtiğimiz yıl Bodrum’da görüntülenmişti.  


Yorum Yazın