Premier Lig'de zirve el değiştirdi; Manchester City deplasmanda Arsenal'i yendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Premier Lig'de zirve el değiştirdi; Manchester City deplasmanda Arsenal'i yendi
Abone ol
İngiltere'de Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren dev maçta Manchester City, Arsenal'i deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Premier Lig'de 51 puanla zirvede bulunan ancak son iki maçından yalnızca 1 puan çıkarabilen Arsenal kendi saha ve seyircisi önünde 48 puanlı Manchester City'i konuk etti.

Mücadelenin ilk golü 24. dakikada geldi. Arsenal savunmasının büyük hatasını affetmeyen De Bruyne, Manchester City'i 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Arsenal'in bu gole cevabı 42. dakikada Saka'yla oldu. Kazanılan penaltıdan topun başına geçen Saka skoru 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarıda dengeyi Jack Grealish bozdu. İlkay'ın pasında ceza sahası içinden çok düzgün bir vuruş yapan Grealish 72. dakikada skoru 2-1'e getirdi. Maçın skorunu belirleyen gol ise Haaland'dan geldi. Norveçli yıldız 82. dakikada ağları havalandırdı ve mücadele Manchester City'nin 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Manchester City bu sonuçla puanını 51'e yükselterek Premier Lig'in yeni lideri oldu. Bir maçı eksik olan ve City'le aynı puana sahip olan Arsenal ise ikinci sıraya geriledi.


Yorum Yazın