"Pratik Çarpım Tablosu" ile çarpım tablosu artık daha kolay

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Pratik Çarpım Tablosu" ile çarpım tablosu artık daha kolay
Abone ol
Çocuklara okulun ilk yıllarında zorluk yaşayarak çarpım tablosu ezberletiliyor. “Pratik Çarpım tablosu” ile pratik ve eğlenceli bir şekilde öğretilmesi mümkün.
Haber Videosu

Birçoğumuz çeşitli sebeplerle matematikten korkmayı öğreniriz. Bu korkuya neden olan ilk sebeplerden biri de çarpım tablosunu ezberlemek diyebiliriz. Belki de korkuya sebep olan konu çarpım tablosu değil de "ezberlemektir."

İlkokul çağında, öğrenciler için en zor konulardan birisi çarpım tablosunu ezberlemektir. Bazı öğrenciler çarpım tablosunu ezberlemeyi imkansız olarak görür. Hatta diyebiliriz ki matematik fobisini öğrenciler ilk başta çarpım tablosu sebebiyle edinirler. 

Ezberlemek yerine 4 işleme ve ritmik saymaya hayatlarında birçok alanda yer vererek öğrenen çocuklar artık matematik korkusu geliştirmeyecek, üstelik eğlenerek öğrenecekler. 
Pratik Çarpım tablosu ise öğrencilere, eğlenecekleri bir yolla çarpım tablosunu öğretiyor. 

Yaratıcı Drama ve Akıl oyunları Eğitmeni olan Özlem Matben, hem kendi çocuğuna hem de öğrencilerine ritmik sayma sayıları ve çarpım tablosunu ezberlemenin yanı sıra gerçek ve etkili bir öğrenme için neler yapabilirim diye düşünerek, araştırmaları sonucunda, denizciliğe çok meraklı olan oğlunun gemici takvimi şeritlerinden esinlenerek bu yöntemi meydana getirdi.

Hem öğrencilerinden hem de piyasaya çıkardıktan sonra oyunu edinen öğretmen ve öğrencilerden alınan dönüşlerle yöntemin etkili ve kalıcı sonuçları olduğu görüldü.
 


Yorum Yazın