CHP’de kritik gün:

PM'de İstanbul İlçeleri, önseçimleri tamamlanan illerin adaylarının değerlendirilmesi olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PM'de İstanbul İlçeleri, önseçimleri tamamlanan illerin adaylarının değerlendirilmesi olacak
Abone ol
CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel liderliğinde bugün saat 18.00’de bir araya gelecek. Toplantıda, uzun süredir açıklanması beklenen Çankaya adayının yanı sıra İstanbul’un henüz adayları belirlenmemiş ilçelerinin adayları da masaya yatırılacak. Bu toplantının parti içindeki bazı önemli kararların alınacağı bir dönemeç noktası olacağı ifade ediliyor.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, kulislerde Çankaya adaylığı için aynı zamanda parti meclisi üyesi olan Hüseyin Can Güner’in adı konuşuluyor. Güner’in genç bir aday olduğu ve yeni parti yönetiminin “değişim” sloganıyla kazandığı kurultay sonrası Çankaya gibi önemli bir yerde aday gösterilmesinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in verdiği ”Partide yeni ve genç yüzlere görev vereceğiz” sözünü göstermesi açısından sembolik bir önemi olduğu için tercih edildiği söyleniyor. CHP’de, Güner’in genç olduğu eleştirilerine karşın, ikinci dönem için Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel örnek gösteriliyor. 

Lütfü Savaş değerlendirilecek

Edirne gibi önseçimleri tamamlanan illerde adaylar resmi olarak açıklanacak ve pazar günü Ankara Spor Salonu’nda bir tanıtım toplantısı düzenlenecek. Bu toplantıda seçim beyannamesi, slogan ve müzik duyurulacak. Ayrıca, PM toplantısı öncesi MYK toplantısında, Lütfü Savaş’a yönelik tepkiler ve yeniden yapılan anket de değerlendirilecek.


Yorum Yazın