Piel Adası'na kraliçe ya da kral aranıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Piel Adası'na kraliçe ya da kral aranıyor
Abone ol
İngiltere'deki Piel Adası’na, adayı yönetecek ve pub işletecek yeni bir kraliçe ya da kral aranıyor. Yalnızlığı seviyorsanız kriteriniz uygun demektir.

Barrow in Furness yakınlarındaki ada için harekete geçen konsey, sıradışı bir işe alım süreci başlattı. Konsey, yeni sezon için "10 yıllık kiralamayla" birini işe alacak.

Gönüllülük esasına dayalı
Bu işe gönüllü olacak kişi, adadaki yönetimden sorumlu olacak ve adadaki Ship Inn adlı pub’ı işletecek. İşe alınacak kişide aranan özellikler ise bar işletmecilik deneyiminin yanı sıra yalnızlığı sevmesi. Çünkü adadaki hava koşulları sebebiyle mahsur kalabilir. 40 yıldır adaya yürüyüşler düzenleyen ve yaşı nedeniyle seçmelere katılamayan John Murphy, bu görevi kendini bu işe adayacak birinin alması gerektiğini dile getirdi.

Piel Kralı ya da Kraliçesi
Adanın sıra dışı gelenekleri de bulunuyor. Pub’ı kiralayacak kişi “Piel Kralı ya da Kraliçesi” ilan ediliyor. Geleneksel törende başından aşağı bira dökülüyor. Bu koşulları kabul ederek adayı da idare etmekle yükümlü olacak kişi, 1300’lerden kalma kale kalıntılarını gözetecek.

Piel Kralı ya da Kraliçesi için en zorlayıcı durum ise özellikle turist sayısının azaldığı kış aylarında zamanının büyük bölümünü yalnız geçirmek zorunda kalması. Öte yandan yeni kral ya da kraliçe, fokları ve kuşları izleyebilir, muhteşem gün batımlarının keyfini çıkarabilir.

Başvurular için hatırlatmakta fayda var; adada sezon Nisan ayında başlıyor. 


Geleneğe göre;
her yeni ev sahibinin, başlarına alkol dökülürken bir miğfer takarak ve bir kılıç tutarak eski bir sandalyede oturdukları belirsiz bir törenle "Piel Kralı" olarak taçlandırır.  Knights of Piel'e yapılan ilk yazılı referanslar, 1856'da başlayan ilk ziyaretçi kitabında yer almaktadır. 

Ship Inn'in bugüne kadarki bazı ev sahipleri

Edward Postlethwaite, James Hool, John Pennington, William Pennington, John Housby, William Walmsley, Thomas ve Elizabeth Ashburner, William Drummond, JF Bewley, Robert McDowell, JT Smith , Rod ve Karen Scarr,, Steve ve Sheila Chattaway 
 


Yorum Yazın