Ölüm riski yüzde 89 azalıyor

Pfizer, Kovid-19 ilacını duyurdu: Omicrona'a karşı etkili

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pfizer, Kovid-19 ilacını duyurdu: Omicrona'a karşı etkili
Abone ol
Pfizer, ürettikleri Paxlovid Kovid-19 ilacının hastaneye yatış ve ölüm riskini yüzde 89’a kadar azalttığını ve Omicron’a karşı da etkili olabileceğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli ilaç şirketi Pfizer, internet sitesinden, ürettikleri Paxlovid isimli antiviral hapın faz 2 çalışmasında, koronavirüs (Kovid-19) hastalarında hastaneye yatış ve ölüm riskini yüzde 89’a kadar azalttığını yazılı açıklama ile duyurdu. Pfizer, bu hapın Omicron varyantında da etkinliğini koruduğunu bildirdi.

Açıklamada, Acil Kullanım İzni için devam eden süreçte bu verilerin ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile paylaşıldığı belirtildi. Pfizer, 16 Kasım'da ilacın orta ve yüksek riskli hastalarda kullanılması için FDA'ya başvurmuştu. İlaç, FDA'dan onay alınması halinde "Paxlovid" adıyla birkaç hafta içinde ABD'de satışa sunulacak ve ilk etapta sadece aşı yaptırmamış kişilerin tedavisinde kullanılacak.

Pfizer Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, “İzin verilirse veya onaylanırsa, bu potansiyel tedavinin pandemiyi bastırmaya yardımcı olmak için kritik bir araç olabileceğinden eminiz” dedi. Pfizer yetkilisi Mikael Dolsten de şu açıklamayı yaptı:

“Harika bir sonuç. Devasa sayıda hayatın kurtarılmasından ve hastaneye yatışın önlenmesinden söz ediyoruz. Ve elbette, eğer ilaç enfeksiyondan sonra hızla devreye sokulursa, bulaşmayı da ciddi ölçüde engellememiz mümkün”

 


Yorum Yazın