Perihan Savaş kimdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol

Perihan Savaş, 14 Haziran 1957'de İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Tam adı Şerife Perihan'dır.  Aslen Trabzon Sürmeneli'dir. Çocukluk dönemini İstanbul'da geçirdi.

İlk öğrenimin ardından ortaokuldan mezun oldu. Daha sonra eğitim hayatına devam etmedi. 5 yaşında başladığı tiyatro, onun okulu olmuştu.

Çok küçük yaşlardan itibaren yeteneği ile dikkatleri üzerine çeken Perihan savaş, 5 yaşında tiyatro oyunlarında rol aldı.

Perihan Savaş, henüz 13 yaşındayken bir evlilik yaptı. Kendisinden 9 yaş büyük olan ve askeri okulda öğrenciliğe devam ettiği eşi ile evlilik fazla devam etmedi. Yaklaşık 7 ayın ardından evliliği son buldu.

Perihan Savaş bu evliliğini, annesinin kendisini kısıtladığı şeylere kavuşmak amacıyla yaptığını söylemiştir.

1963'te başladığı tiyatroya uzun yıllar boyunca devam eden Perihan Savaş, çok sayıda önemli oyunda boy gösterdi. 10 yılın ardından kamera karşısına geçen Savaş, Yeşilçam'ın sevilen oyuncular arasında yer aldı.

Kamera karşısındaki ilk oyunculuk deneyimini 1971'de vizyona giren, Şehzade Simbad Kaf Dağında isimli filmde rol aldı. Bu filminin ardından 2000'e kadar yaklaşık 100 filmde oyunculuk performansı sergiledi.

Bugüne dek yaklaşık 120 filmde rol alan usta sanatçı, 30'a yakın dizide de oynadı. Hız kesmeden mesleğine devam eden Perihan Savaş, 2015'ten tamamen dizi sektöründe boy göstermektedir.


Yorum Yazın