Pepeçura nedir? Nasıl yapılır? Rize usülü pepeçura için püf noktaları neler?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pepeçura nedir? Nasıl yapılır? Rize usülü pepeçura için püf noktaları neler?
Abone ol
Üzüm ve şekerle hazırlanan bir tatlı olan pepeçura hem basit hem de oldukça lezzetli. Birkaç malzemeyle yapılan bu tatlıyı hazırlamak için 5 dakika gibi kısa bir süre yeterli! İşte kolayca hazırlanan üzümlü pepeçura tatlısı malzemeleri ve tarifi haberimizde.

Az malzeme ile kolay hazırlanan bir tatlı tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Pepeçura tatlısı tam size göre! 

Bu tatlı özellikle Rize'ye özgü kokulu üzümle hazırlanır. Kokulu üzümü bulamazsanız ince kabuklu, siyah üzüm kullanabilirsiniz. 

Şekerini katkısız bir şekilde doğal haliyle tatlıya verebiliyor. 

Bu yönüyle de oldukça sağlıklı. İşte şipşak hazırlanan üzümlü pepeçura tatlısı malzemeleri ve tarifi!

MALZEMELER

1 kg siyah üzüm

6 su bardağı su

Yarım çay bardağı mısır nişasta

Yarım çay bardağı mısır unu


TARİF

Üzümü ve suyu beraber kaynatın.

Ilındıktan sonra süzün.

4-5 bardak üzüm suyunu tencereye alın.

Üzerine nişastayı, unu, şekeri ilave edin ve karıştırın.

Ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirin.

Pişen tatlıyı kaselere alın.

Soğuması için bekleyin. Ardından servis edin.

Afiyet olsun...


Yorum Yazın