Kaptan LeBron James gemisine geri dönüyor

Paris Olimpiyatları'nda ABD, 'Rüya Takım'la sahne alacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Paris Olimpiyatları'nda ABD, 'Rüya Takım'la sahne alacak
Abone ol
2024 Paris Olimpiyatları’nda ABD Milli Takımı’nda birçok NBA yıldızının yer alması bekleniyor. LeBron James önderliğindeki takımın olimpiyatlara katılmasıyla Rüya Takım'ın yeniden canlanacağı konuşulan konular arasında.

2024 Paris Olimpiyatları’na kısa bir süre kala NBA yıldızları oyunlarda yer almayı kabul etti.

Athletic’te yer alan haberde LeBron James’in olimpiyat kadrosunda yer almaya sıcak baktığı belirtilirken çok sayıda yıldız ismin kadroda olabileceği ifade edildi.

James’e ek olarak Stephen Curry, Kevin Durant, Anthony Davis, Jayson Tatum, Devin Booker, Damian Lillard, De’Aaron Fox ve Kyrie Irving de olimpiyatta oynamayı düşündüğü kaydedildi.

2023 FIBA Dünya Kupası’na yarı finalde veda eden ABD, üçüncülük maçında Kanada’ya mağlup olup madalya kazanamamıştı.

LeBron James, son olarak 2012 Londra Olimpiyatları’nda forma giydi. 

Rüya Takım nedir?

Amerika Birleşik Devletleri millî basketbol takımı, ABD'yi uluslararası turnuva ve maçlarda temsil eden basketbol takımıdır. 1992 Barselona Yaz Olimpiyatları'na uzun süre sonra ilk defa NBA'de mücadele eden profesyonel basketbolcular ile kurulan kadro tüm dünyada Dream Team (Rüya Takım) olarak tanınmıştır ve pek çok otoriteye göre basketbol tarihinin en iyi kadrosu olarak kabul edilmektedir. 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda finalde Türkiye'yi yenerek, 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda Sırbistan' ı yenerek şampiyon olmuştur.


Yorum Yazın