Özlem Zengin ile İmam Boynukalın arasındaki gerilime yazarlar da dahil oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özlem Zengin ile İmam Boynukalın arasındaki gerilime yazarlar da dahil oldu
Abone ol
Boynukalın hakkındaki sözleri nedeniyle AK Partili Özlem Zengin'e dün isim vermeden tepki gösteren Yeni Şafak yazarı Kaplan'dan sonra bugün Sabah yazarı Melih Altınok da konuyu köşesine taşıdı. Altınok, "Bırakın imam da feminist olmayıversin" dedi.

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın cinayetlerine ilişkin "Kadın cinayetleri vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan sloganik medya propagandasıdır" şeklindeki sözlerine, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in, "Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum" şeklindeki cevabıyla başlayan gerilim devam ediyor.

Dün konuyu gündemine alan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, AK Parti'li Özlem Zengin'e isim vermeden tepki göstermişti. Kaplan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Siyaset, Ayasofya Camii başimamı ve fıkıh profesörü Mehmet Boynukalın Hoca'ya ayar vermeye kalkışırsa, her şeyin ayarı bozulur" ifadelerini kullanmıştı.

BIRAKIN İMAM DA FEMİNİST OLMAYIVERSİN!

Sabah yazarı Melih Altınok da konuyu köşesine taşıdı. "Bırakın imam da feminist olmasın" ara başlığıyla yazdığı yazıda, Altınok şunları kaydetti:

"AK Parti yöneticisi Özlem Zengin de Buket Aydın'ın "Kadın cinayetleri vurgusu yapmak, kadını erkeğe düşman etmek midir" sorusuna yanıt verirken Boynukalın'ı şu sözlerle eleştirmiş:

"Kadın-erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı da problemli görüyorum."

Hemen söyleyeyim; Ayasofya İmamı'nın sözlerinde kadınları incitecek katı, sert bir şey göremiyorum. Bu tartışmada herkes aynı şeyi tekrar etmek zorunda diye "bilimsel bir fetva" da yok.

Bir imamın şiddet konusunda konuşurken dini referanslar yapmasınıysa hiç ama hiç garip bulmuyorum.

Halk arasındaki gibi söylersek "Ya ne yapacağdı?"
 


Yorum Yazın