Özgür Yici kimdir? Kaç yaşında, nereli? Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Özgür Yici'nin biyografisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Yici kimdir? Kaç yaşında, nereli? Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Özgür Yici'nin biyografisi
Abone ol
AK Partili olduğu yakıştırması yapılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Özgür Yici kimdir? Yici'nin gerçekten AK Parti ile ilişkisi var mı? Özgür Yici kimdir? Kaç yaşında, nereli? İşte Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Özgür Yici'nin biyografisi

Tüm danışmanlarının görevine sonlandıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadrosunu yeniden oluşturmaya Özgür Yici hamlesi ile başladı. Yici’nin kariyeri sosyal medyada en çok konuşulan konular arasındaydı.

Kılıçdaroğlu ilk olarak partinin üst yönetimi olan MYK’yı değiştirmişti. Sonrasında da 4 Haziran’dan önce ataması yapılan danışmanlarının görevine son vermişti.

Şimdi de ilk danışmanını açıkladı ve açıklar açıklamaz bu isim çokça konuşulmaya da başlandı.

Çünkü Özgür Yici, eski Sabah.com.tr'de Genel Yayın Yönetmenliği görevi üstlenmişti. Bunun üzerine Yici'nin AK Partili olduğu iddia edildi. Peki, Yici hakkında söylenenler ne kadar doğru? Özgür Yici kimdir? Kaç yaşında, nereli? Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Özgür Yici'nin biyografisi

Özgür Yici kimdir?

Özgür Yici, gazeteciliğe Sabah Gazetesi’nde Dinç Bilgin ekibinde başladı. Müzik dergileri yönetti. Sonra Ercan Arıklı’yla beraber Esquire dergisini çıkardı. Sayısız derginin başkanlığını yaptı.

Vatan Gazetesine geçen Zafer Mutlu ekibinde gazetenin hafta sonu eklerinin kurucu Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Ayrıca IN STYLE, Haftalık, Boxer gibi dergileri çıkaran Vatan Dergi Grubu’nu Ercan Arıklı ile beraber kurdu.

Sonra Ferit Şahenk’in sahibi olduğu National Geographic, cnbc-e dergi, evo, billboard gibi önemli dergileri çıkaran Doğuş Yayın Grubunda dergi grup başkanı oldu. Ardından tekrar Sabah grubuna geçerek dijital yayınları yönetti.

AK Partili olduğu söylenen Özgür Yici aileden CHP’li

Babası Özkal Yici, Erdal İnönü’yle beraber SODEP kurucuları arasında yer alıyor. Ardından CHP’de üç dönem PM üyeliği yaptı.

Sonrasında Nurettin Sözen döneminde İBB CHP Grup Başkanvekilliği ve Şişli Belediyesi’nde Fatma Girik dönemi Belediye Başkan yardımcılığı yaptı.


Yorum Yazın