Özgür Özel'den Meral Akşener'e: Eski dosttan düşman olmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Özel'den Meral Akşener'e: Eski dosttan düşman olmaz
Abone ol
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa Turgutlu’da halk buluşmasına katıldı.

Burada konuşan Özel, şunları söyledi:

"Miting yapıyorsak iki saat sonra AK Parti gelse biz etrafı toplarız. Kimse kimseyi rahatsız etmez.

Bandırma'da Balıkesir'in adayı annesinin balkonuna bizlere hakaret eden, Saray ağzıyla laflar söyleyen bir şey asmış. "Dem mem diye..." Bu yakışık almamış, doğru değil dedik, kimseye de kötü söz söylemedik.

Dün Meral Hanım çıktı, birçok şey söyledi. Bugün bütün gazeteciler peşimdeydi ne cevap vereceksiniz diye... Tek itirazım biz miting yaparken Atatürk'ün partisine hakaret eden o afişeydi. Yoksa ben kampanya boyunca asla muhalefete muhalefet etmedim. Liderlerine, adaylarına tek kelime söylemedim. Abla diyeceğim, demeyince abla de diyordu ama dün kızmış bana, 'Abla mabla demeyin' demiş. Sayın genel başkanıma söyleyeceğim şey şudur; istedikleri kadar gelsinler, sizi bile yanıltsınlar, bize saldırsınlar... Bende kural şu, eski dosttan düşman olmaz.

Atatürkçü, cumhuriyetçi, vatansever insanlar birbiriyle kavga etmez, birbirine çelme takmaz, kötülük yapmaz. Ben Manisa'daki, Turgutlu'daki, Şehzadeler, Yunus Emre, bütün ilçelerdeki; Türkiye'nin her yerindeki gözünde, gönlünde güneş olan bütün iyi insanları çok seviyorum, biz biriz, beraberiz.

Birleşe birleşe kazanacağız. Muhalefeti birbirine düşürmeye çalışanlara, Saray'ın hesaplarına, muhalefet kapışırsa aradan biz çıkanlara kötü bir haberimiz var; birleşe birleşe kazanacağız.

Karşıda bir korku ittifakı var. Onlarla bir olursan çok iyi, baş tacısın. Olmazsan hainsin. Bakın bizim de ittifak ortaklarımız ayrıldı. Bugün bütün televizyonlar peşimde Meral Hanım için. Cevabım iki kelime; canı sağ olsun. Ablam benim, ablam... Sayın genel başkanım de diyor, diyelim ama ablamın da canı sağ olsun.

Tayyip Bey'e bakalım. Necmettin Erbakan biyolojik oğlu Fatih Erbakan, siyasi oğlu da sendin uzun zaman. Sonra seni reddetti. Seni gibi Siyonist, faizci dedi sana. Geçen seçimlerde çağırdın, fatih Bey'le ittifak yaptın. Fatih Bey bu seçim ayrı gireceğim dedi. Biz ayrı girenlere canın sağ olsun dedik. Tayyip Erdoğan Yeniden Refah'a ip cambazı, zübük, şantajcı, pazarlıkçı diyor. Biz Yeniden Refah ile çok ayrı yerlerdeyiz ama dün dost dediğine bugün hain demek, methettiğine bugün küfretmek bu topraklara, bize, kimseye yakışmaz. Karşımızdaki tehdit ittifakıdır. Depremzedelere bile şantaj yapan kötücül bir akıl vardır orada.

Son olarak seçim boyunca üzdüğümüz, kırdığımız kimse varsa hakkını helal etsin. Gönlünden adaylık geçen olur, olmamıştır, partisine sahip çıksın, inancını korusun.


Yorum Yazın