Özgür Özel'den Erdoğan'a: Türkiye senden büyüktür

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Özel'den Erdoğan'a: Türkiye senden büyüktür
Abone ol

Törende Özel'den önce konuşan Muğla Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, şunları söyledi.

"CHP, önce kurtuluş ardından kuruluş demektir. Bizde bu  mirası taşımanın gururu içerisindeyiz. Hiçbir ilçeyi ayırmadan herkese eşit, adaletli hizmet götüreceğim. Yani bazılarının dediği gibi hizmet alamazsın demiyoruz. Herkese eşit, adil hizmeti götürmeye kararlıyız. CHP belediyeciliği nasıl olur bunları göstereceğiz. Ben hiçbir siyasi görüş, etnik kimlik, mezhep ayırmadan herkesin oyunu istiyorum. Biz saraylarda doğmadık Bizim babamız bize gemicikler almadı. Sayın Genel Bşkanımız 2 öğretmen çocuğu biz halk adamıyız. Biz yokluk nedir biliriz. O yüzden bu hzimetlerimizde de halkımızla aynı duygular içerisinde olacağız. Ben 30 yıl bordrolu çalıştım. İşçinin emekçinin sıkıntısını bilirim. İşçimi, emekçimi kimseye yedirmem. Eksiğimiz ne varsa altyapısından, suyuna, yoluna her şeyi yapacak enerji bizde var. İlçe belediye başkanlarımızla beraber. Bizler efendi olmaya gelmedik. Bizler zor gününüzde yoldaş olmaya geldik. Başkan olmaya değil, yoldaş olmaya geldik. "

Aras'tan sonra kürsüye çıkan Özgür Özel, konuşmasına CHP Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'e teşekkür ederek başladı. Özel, "Bizleri İstanbul'a ihanet ettik , bu gökdelenleri diktik, hançer gibi sapladık derken. Muğla'da 4 katlı yapıdan fazlasına izin vermeyen bir dostum var burada Osman Gürüm'ü buraya davet ediyorum. Örnek bir siyasetçi, gurur duyuyoruz kendisiyle Allah herkese görevi böyle teslim etmeyi nasip etsin" dedi.

Özel'den Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'e teklif

Özel, Muğla'nın mevcut CHP'li belediye Başkanı Osman Gürün'e Yılmaz Büyükerşen koordinatörlüğünde 1 Nisan'dan sonra kurulacak ve Türkiye'de ki belediyeleri denetleyecek bir yapıda çalışması için teklifte bulundu. Özel'in teklifini Gürün de kabul etti. 

Özel şunları söyledi:

"Osman Başkan'a bir teklifte bulunmaya geldim. Onaylarsanız bir göreve gelecek. CHP çok iyi çalışıyor belediye başkanları ama bunları Türkiye'ye anlatmakta biraz eksik kalıyorlar. Aynın işleri hepsi bir yapıyor ama ortak bir zeminde buluşturmakta eksik kalıyorlar. Birinin bir yerde yaptığını öbürü boşu boşuna masraf edip yine uğraşıyor proje orda hazır. Biz bugünden sora 1 Nisan'dan itibaren seçilen belediye başkanlarımızı koordine edecek, iyileri birbiriyle buluşturacak, hizmetleri görünür kılacak. Türkiye'ye 'bakın bu kentleri nasıl güzel yönetiyoruz. Türkiye'yi de böyle yönetiriz' diyecek. Bir yandan da kendi denetiminin yapacak. 3 ayda bir ölçme değerlendirmeyle belediye başkanlarına karnelerini sunacak bir sistem kuralım. CHP belediyelerini koordine eden bir büyük başkanlık. BU konuda sevgili Yılmaz Büyükerşen'e bu yapının genel koordinatörlüğü görevini vermiştik. Yılmaz başkanımız güvendiği, başarılı hem belediyeciliği bilecek, hem gençlere öğretecek hem de onları denetleyecek bir yapı oluşturuyoruz. Yılmaz Büyükerşen ile birlikte onun yanın başında Osman Gürün'e bu görevi teklif ediyoruz Bütün Türkiye'deki belediyeleri onlara emanet edeceğiz. 

Birazda burada olacaklar sizinle birlikte 33 gün daha koşacaklar en sonunda mazbatarlarını alıp göreve başlayacaklar. Belediye başkanlarımız. mal varlıklarını göreve başladıkları gün belediyelerinin kapısına asacaklar. görevi bıraktıkları günde mal varlığını oraya asacağız. 

Adaylarımızın Muğla’yı ranta değil halka açarak yöneteceklerine yürekten inanıyorum.  Muğla'da MUÇEV diye vakıf kurdular. Ne yapıyor Osman Gürün'ün geçit vermediği işleri, belediye başkanlarımızın geçit vermediği işleri onlara yaptırtıyorlar. Koyları yandaşlara kiralatıyorlar

Muğla’yı haramilere değil millete teslim edeceğiz. Burası Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ranta açamadığı, namertte avuç açmayanların iktidarından Muğla’yı talan ettirmeye memur kılınmış birine asla teslim etmeyeceğiz. Nasıl Akbelen Ormanlar'ında İkizköylülerinin yanında olsaydık zeytin ağaçlarımızı koruduysak bundan sonra da kadrolarımızla ve sizlerle birlikte Muğla'yı korumaya hep birlikte bir kez daha söz veriyoruz. Buradan Erdoğan'a bir hatırlatmada daha bulunmak isitiyoruz. Muğla 1 milyon nüfuslu bir yerdir kışın. Yazın 5-6 milyon oluyor. Buraya hizmet yapılsın diye 1 milyonluk nüfusa göre para yolluyorlar 5. milyon için hizmet bekliyorlar. Çok önemli altyapı yaıtırımları yapılıyor. Yurt dışından krediler bulunuyor. Özel finans yönetimleri kullanılıyor.  Biz 5-6 milyona 12 ay ücret ödeyin demiyoruz, ama kim bir şehre gelip hizmetinden yararlanıyorsa o kişi için devletin genel bütçeden pay ayırması gerekir. Bunu sırf  kıyı şeridindeki bu güzel kentlileri CHP yönetiyor diye yapmıyorlar. Bu konuda ki talebimizi bir kez daha ifade ediyoruz

Her emekliye bayramda en az bir asgari ücret ödemesi yapılması lazım. Emekliye bayram ikramiyesini sadece 3 bin lira yaptılar. 18 kiloyu bile emeklinin mutfağından çaldılar. Meclis’i kapatmayalım 3 gün daha çalışalım.

Mehmet Şimşek’in ağzında bir bakla var. Diyor ki ‘1 Nisan’dan sonra sıkı para politikasına geçeceğiz’ bunun emekçiler için anlamı hak edilen zammı almamaktır . Eğer bir şey yapacaksanız 1 Nisan’dan bir gün önce yapacaksınız. 31 Mart’ta sandığa gideceksiniz.

"Muhalif seçmenin AKP’ye, MHP’ye bakışı değişmedi"

Biz 31 Mart’ta tabii ki belediye başkanlarımız için destek istiyoruz. Biz bunun ötesinde biz 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın gücünü dengelemek zorundayız. Onların karşısına bir gücü koymak zorundayız, bunu yerel seçimlerle yapmak zorundayız. O yüzden ben, CHP’nin Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı’nın karşısında en büyük ittifakı aramak için elimden geleni yaptım. Çiçeği yaptırdım, arkadaşlarımı yanıma aldım ve ziyaretlerde bulundum. Borcu borçla çevirenler, gelecek seneden endişe edenler, evladının geleceğinden endişe eden herkese bu iktidara gücünü göstermek zorunda. Her şeye rağmen AKP ve MHP oyları alırsa, kırmızı ışık göstermezlerse 1 Nisan’dan sonra acı reçete geliyor. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nı dengelemek zorundayız. Ben bunun için elimden geleni yaptım. Muhalif seçmenin AKP’ye, MHP’ye bakışı değişmedi.O yüzden ben, CHP’nin Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı’nın karşısında en büyük ittifakı aramak için elimden geleni yaptım. Çiçeği yaptırdım, arkadaşlarımı yanıma aldım ve ziyaretlerde bulundum. Birlikte olalım dedim. Büyük bir seçim başarısı yakalamazsak; memuru, işçiyi, emekliyi ezecekler dedim.

"Seçmenin Bahçeli’nin U dönüşüne tepkisi değişmedi"

Ankara’da bir ittifak geliştiremedik. Seçmen bir yere gitmedi. yöneticilerin fikri değişmiş olabilir saygı duyuyorum. Seçmenin Bahçeli’nin U dönüşüne tepkisi değişmedi. Atatürk sevgisi değişmedi.

Türkiye İttifakı’nda aslan sosyal demokratlar var. Yalnız değiliz milliyetçi, muhafazakar, Kürt demokratlar var. Filenin Sultanları Dünya Şampiyonu olunca gırtlağı düğümlenenler var ya onlar Türkiye İttifakı’dır. Türkiye İttifakı’nın renkleri kırmızı beyazdır. Biz 31 Mart seçimlerini Türkiye İttifakı ile kazanacağız.

Hani dış politikada konuşup iç politikaya malzeme ediyor ya Dünya 5'ten Büyüktür diye, Türkiye, senden büyüktür

Karınca gibi ezdiğin çiftçilerin kardeşleri vardır hepsinin arkasındayız. Yurtdışına gitmek isteyen gençlerimize sesleniyoruz. Kimse enseyi karartmasın. Umut vardır. Biz buradayız hep birlikteyiz ve hiç bir yere gitmiyoruz.


Yorum Yazın