CHP grup toplantısı notları

Özgür Özel: Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Özel: Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum
Abone ol
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendilerine ekranda yer vermeyen TRT'ye tepki göstererek, "Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum" dedi. Kendisinin TRT'den bahsettiği an yayını kestiğini söyleyen Özgür Özel,  "Gün olur devran döner. Bunun hesabı sizden de Erdoğan'dan da sorulur! Yazıklar olsun" diye tepki gösterdi. 

İktidara Emekli Kart çağrısında bulunan CHP lideri, "Emekliyi hiç değilse bu seneyi çıkartacak, nefes aldıracak bir emekli kart uygulaması getirelim. Biz bu desteği vermeye hazırız. Yeter ki bu zulmü bitirelim" ifadelerini kullandı. 

Özel, Memleket Partisi'nden CHP'ye katılan 3 isme rozetlerini takarak, "Memleket Partililer ile CHP'liler arasında bir sorun olmaz. Burası her birine kapısının ardında kadar açık olduğu, birileri babaevinden uzak kaldıysa sıcak bir çorba ve ev olarak tuttuğumuz babaevimizdir" dedi. 

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün Cumhuriyet tarihimizin en büyük acılarından, tarihi günlerden bir tanesinin yıldönümü. İdlib saldırısının 4’üncü yılındayız. Suriye’de konvoyumuza savaş uçakları tarafından ateş açılmıştı. Rakamlar kademe kademe yükseldi ve 34 askerimiz İdlib’de şehit edildi. İdlib’de şehit olan askerlerimizin acılı ailelerine bir kez daha sabır diliyorum. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Günü geldiğinde hem askerlerimizi şehit edenlerden hem de bu rezalete sessiz kalanlardan hesap sormanın da sözünü veriyorum.

TRT'ye tepki 

"TRT Anayasal bir kurum. TRT Kanunu, Anayasa'ya dayanarak çıkarılmış. Anayasa diyor ki 'TRT özerktir ve tarafsızdır.' O tarafsız TRT, Murat Kurum 29 dakika Ekrem İmamoğlu 0, Hamza Dağ 26 dakika Cemil Tugay'a 0, Turgut Altınok'a 17 dakika Mansur Yavaş 0. Yapmış oldukları yayında tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş. İşte AKP'nin bir kamu televizyonunu kendi yayın organı haline getirdiğinin göstergesi. 1 Ocak'tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika bana 43 dakika. Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum. 15 Temmuz akşamı uçaklar uçmaya başladı, tanklar harekete geçti. Haber geldi, asker darbe yapıyor. Ankara'daki milletvekillerini Genel Merkez'e çağırdık. 'Darbenin kimden geldiğine bakmaksızın, biz bu darbede demokrasiden Meclis'ten yana olmalıyız' dedim. 'Darbeye teslim olmayız, demokrasinin arkasındayız, darbenin karşısındayız' dedik. Meclis'i vurdular. Meclis'in canına okudular F-16'larla. Darbe gecesi Atatürk'ü hatırlayanlar bugün TRT'nin yayınında TRT'nin adını anınca yayını kesiyorlar."


İliç tepkisi

Erzincan İliç'te 9 madencimiz toprak altındayken, dün de 4 madencimiz Elazığ'da toprak altında kaldı. Madenler can almaya devam ediyor. Soma'yı unutursak kalbimiz kurusun dediler, madenlere önce siyasetçiler gidecek denildi. O günden bugüne bir arpa boyu yol alınmadı. 2023 mayıs seçimlerinden bu yana TBMM Genel Kurulu'na 44 tane maden teklifi geldi ve yasalaştı. İçinde madencilerin iş sağlığı ile ilgili tek bir madde yok. Murat Kurum'un imzasıyla ÇED raporunun verilmesi, daha sonra Erdoğan'ın imzasıyla Anagold'un vergi cezasının silinmesi... Böyle bir vicdansızlık, kayırmacılık... Bunu yapanlar milletin karşısına çıkıp "milletimizi ezdirmeyiz" diye açıklama yapıyorlar.

İsrail karşıtı pankartın toplatılması 

Madrid'de Sosyalist Enternasyonal zirvesindeydik. Orada da söyledim, Hamas'ın yaptığına karşı İsrail'in cevabı sivilleri hedef almıştır. Ukrayna'daki çocuklar da bizim, Gazze'deki çocuklar da bizim. Gelin bu mezalimi bitirelim dedim. Ben bunları söylerken Erdoğan Sakarya'daydı. İsrail'le ticaret utancı sonlandırılsın diye pankart açıldı. Apar topar toplatıldı. Pankartı açanlar biliyordu ki bu utancı, Recep Tayyip Erdoğan ailesi yapıyordu.

Emekli Kart önerisi 

Ramazan pidesine yüzde 80 zam yapmışlar. Et ve Balık Kurumu önündeki et kuyruğunu gördük. Bu insanlar çocuklarının boğazından kıyma geçsin diye sabahın köründe bu mücadeleyi veriyorlar! Emekliye bayram ikramiyesi ilk verildiğinde 1000 lira ile 24 kg kıyma alınıyordu bugün 3000 lira veriliyor 6 kg kıyma alınıyor. Emeklinin mutfağından Erdoğan tarafından 18 kilogram kıyma çalınmıştır. Gelin emekli kart çıkaralım. Hiç olmazsa 15 günde 1 kilo et alacak indirim yükleyelim, elektrik faturasında indirim yükleyelim. Emekliyi hiç değilse bu seneyi çıkartacak, nefes aldıracak bir emekli kart uygulaması getirelim. Biz bu desteği vermeye hazırız. Yeter ki bu zulmü bitirelim.

28 Şubat açıklaması: Bu neyin kini!

"O baskı döneminde olanlardan şikayet edenler devletin televizyonunu parti televizyonu, devletin tüm imkanlarını kendilerine tahsis etmiş durumdalar. 28 Şubat'ta yaşananların bugün her gün yaşatıldığı bir sürece getirdiler. 28 Şubat'ın bir mağdurları daha var ki, onları anmazsak büyük bir haksızlığa neden olmuş oluruz. Emir-komuta zinciri içinde 28 Şubat davasında içeride insanlar yatıyor. Çetin Doğan, Fevzi Türker, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak. Bu neyin kini, neyin intikamı. 28 Şubat yaşandı, hükümet değişti. Sen Erbakan Hoca'yla beraber sen 'Milli görüş gömleğini çıkardım' dedin. 28 Şubat'ın devamında partinin iktidara getirilmesi sağlandı. Şimdi çıkmış, iktidarını borçlu olduğu o süreçte bir suçu olmayan, 30 yıl sonra belki hayatının son günlerini geçirecek olan bu güzelim insanlara içerde tutarak zulüm ediyorsun. Af yetkini domuz bağcılara, Sivas canilerine kullanıyorsun. Sana o süreçte askerin siyasete müdahale olduğu denilen o süreçte ne kadar dahli olduğu bilinmeyen insanlara kin duyuyorsun."

Yeniden Refah Partisi ile AKP arasındaki gerginlik 

"Eski dosttan düşman olmaz. Dün öptüğümüze tükürmek yok. Bizden millet bunu istemez. İki taraf da ittifak ortağından ayrılmış; iyi insanlar diyoruz. Ne yöneticileriyle kavga ediyoruz. Bir yandan hocasının emaneti, son seçimlerde ittifak ortağına sirk cambazı diyor... Fatih Bey kendi değerlendirmesini yapar. 14 Mayıs'ta kendisini iktidarda tutan YRP seçmeninde, hatta AKP ve MHP seçmenine şunu diyoruz; Cumhur İttifakı kasvetli bir iktidardır. Kime yıldırım düşüreceğini bilemezsiniz. Cumhur İttifakı'nı dengelemenin tek yolu Türkiye ittifakıdır. Bütün Türkiye'yi hep birlikte kucaklıyoruz" 


Yorum Yazın