OSTİM OSB Başkanı: Yeni nesil TikTok’çu oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OSTİM OSB Başkanı: Yeni nesil TikTok’çu oldu
Abone ol
OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, "Temel eksikliğimizin eleman olduğunu söyleyebilirim. Yeni nesil, el sanatlarını düşünmüyor, çalışmak istemiyorlar. Yeni nesil TikTok’çu oldu" dedi.

OSTİM'de Ekonomi Gazetesi heyeti ile buluşan OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın sektörün durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın, "Son 1 yıldır duyduğum en standart cümle, 'işler iyi ama çalıştıracak adam bulamıyorum'. Yani iş var, siparişler geliyor ama üretimde çalışacak eleman bulunmuyor. Olanlar da tam gerekli tecrübeyi kazanıyorlar, hemen ardından daha büyük işletmelere gidiyorlar. Özellikle meslek gruplarında ise bazıları aralarında network kurmuşlar, hangi işyerinde ne kadar maaş var, onları birbirleriyle paylaşıyorlar. Örneğin CNC operatörü temininde büyük güçlük yaşanıyor" dedi.

Temel eksikliklerinin eleman bulmak konusu olduğunu söyleyen Aydın, "Bu sadece bizim değil, Türkiye’nin kanayan yarası zaten. Artık eleman arayışını da bıraktık, yok çünkü. Yeni nesil, el sanatlarını düşünmüyor, çalışmak istemiyorlar. Yeni nesil TikTok’çu oldu" diye konuştu. 


Yorum Yazın