Ermenistan'da darbe

Ordu muhtıra verdi, istifası istenen Paşinyan halkı sokak direnişine çağırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan hükümetinin istifasını istedi. Başbakan Paşinyan, Genelkurmay Başkanı'nı görevden aldığını açıkladı.

Azerbaycan'ın zaferi sonrası toparlanmayan Ermenistan'da Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifa etmesini istedi.

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDI

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek destekçilerini sokağa çağırdı.

Paşinyan, sosyal medya platformu Facebook üzerinden halka seslenerek, istifa çağrılarını reddetti. Darbe karştlarını başkent Erivan'ın merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmalarını istedi.

Güvenlik güçleri Ermenistan Parlamento'sunun önünde önlem aldı.

GENELKURMAY BAŞKANINI KOVDU

Reuters haber ajansı, Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu.

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında yenilmesinin ardından geçen yılın sonlarında  Ermenistan Başbakanı'nın istifası için ülkede süresiz protestolar başlatılmıştı. 

NE OLMUŞTU?

27 Eylül'de Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerilim patlamıştı... Taraflar birbirini bölgeye saldırmakla suçlarken, yaşanan gerilimi masa başında çözmek için uluslararası çaba sarf edildi. Fakat taraflar masaya oturmasına rağmen çatışma ve ölüm devam etti. Ermenistan ordusu, başta Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence olmak üzere birçok yerleşim birimine saldırdı.


Yorum Yazın