Önce şeker fabrikaları satıldı şimdi de arazileri satılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Önce şeker fabrikaları satıldı şimdi de arazileri satılıyor
Abone ol
Şeker fabrikaları daha önce özelleştirme adı altında satılmıştı. Şimdi ise şeker fabrikalarının arazilerinin satışa çıkarıldığı belirtildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kaynaklı haberine göre, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nün Bursa’nın Karacabey ilçesindeki yaklaşık 8 bin 500 metrekare büyüklüğündeki arazisi üzerindeki bina ve depolarıyla satışa çıkarıldı. 

Üzerinde iki depo ve lojman binalarının yer aldığı arazi için 29 Kasım’da ihale düzenlenecek. Ayrıca arazinin imar planlarına “Ticaret-konut alanı” olarak işlendiği de açıkladı.

Muş’ta da daha önce özelleştirilen Muş Şeker Fabrikası’nın arazileri satışa çıkarıldı. Yaklaşık 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojman ve idari binalar ile birlikte satılacak. 

Özelleştirme Yüksek Kurulu 2018’de, Muş Şeker Fabrikası’nın 230 milyon 200 bin lira bedelle en MBD İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Öz Er-Ka İnşaat Turizm Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişim Grubu’na satışına onay vermişti.


Yorum Yazın