Oğuzhan Uğur'dan, Mahmut Tanal'a: Artık midemi bulandırıyorsunuz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oğuzhan Uğur'dan, Mahmut Tanal'a: Artık midemi bulandırıyorsunuz
Abone ol
Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan Akbelen Ormanı için mücadele edenlere destek için giden CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, burada bir çevreciye yönelik "Sen AKP’nin provokatörüsün... Sizin gibi insanlar yüzünüzden iktidarı kaybettik" dedi. Bu görüntüleri ele alan Oğuzhan Uğur, "Siz aynısınız! Takım elbiseleriniz, cümleleriniz, çıkarlarınız, taktikleriniz… yani bütünüyle siz! Artık midemi bulandırıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyet, ağaçların kesildiği ve yurttaşların direnişini sürdürdüğü Akbelen Ormanı'na gitti.

Kılıçdaroğlu, Akbelen'de yurttaşları dinledikten sonra açıklamalarda bulundu ve daha sonra aracına bindi.

Yurttaşlar burada “Arabaya değil, barikata” sloganlarını atarak Kılıçdaroğlu'na ağaç katliamının gerçekleştirildiği maden sahasının önüne gidilmesini istedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra ağaçların kesildiği maden sahasına girdi.

Bu sırada Kılıçdaroğlu'na eşlik eden heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile yurttaşlar arasında tartışma çıktı.

Bir yurttaş, Tanal'a yönelik "Bizim sayemizde kazanacaktınız, iyi ki kazanmamışsınız" dedi.

Tanal ise yurttaşa yönelik, "AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsun. Sen AKP’nin provokatörüsün" karşılığını verdi.

Eylemciler, Tanal'ın bu sözlerine tepki gösterdi.

Bu görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşan Oğuzhan Uğur şu ifadeleri kullandı;

"Gezi parkı zamanında binlerce insanın arasına şarkılı türkülü parti otobüsüyle dalmış, kahramanlarınız geldi havalarıyla eylemcilere gülücük saçmışlardı. Amaç şikayeti çözmek değil, şikayetçileri cezbetmekti… Bu da aynı film. Ancak zaman başka… 50 bin insan ölürken vekillik, başkanlık, bakanlık tartışmalarına girdiğinizde anladı millet nihayet.  
Seçimin ertesi günü vatandaş seçimi kaybetmenin verdiği bunalımı yaşarken, bazılarınızın güle oynaya kazandığınız vekillikleri kutladınız. Hem de sırıtarak, hem de size oy veren mutsuz insanların gözüne sokarak. Her şey değişir. Siz aynısınız! Takım elbiseleriniz, cümleleriniz, çıkarlarınız, taktikleriniz… yani bütünüyle siz! Artık midemi bulandırıyorsunuz."

 

 


Yorum Yazın