Öğrencilere vergisiz telefon uygulamasının netleşeceği tarih açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilere vergisiz telefon uygulamasının netleşeceği tarih açıklandı
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından vergisiz telefon ve bilgisayar kararının netleşeceği tarih açıklandı.

AK Parti'nin gençlerle ilgili olan seçim vaatlerinden biri vergisiz telefon ve bilgisayar satışıydı. Seçimin ardından net bir açıklama yapılmadı. Dün AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından vergisiz telefon ve bilgisayar kararının netleşeceği tarih açıklandı.

Peki vergisiz telefon ve bilgisayar kararı ne zaman yürürlüğe girecek? Vergisiz telefonlar ne zaman satılacak? Vergisiz telefonlar hangi modelleri kapsayacak? Vergisiz telefon ve bilgisayarı kimler alabilir? İşte ayrıntılar...

VERGİSİZ TELEFONLAR NE ZAMAN SATILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre vergisiz telefon ve bilgisayar kararı bir sonraki kabine toplantısında netlik kazanacak.

BİR SONRAKİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Son kabine toplantısı 5 Eylül tarihinde yapıldı. Bir sonraki toplantının ise 19 Eylül tarihinde veya o hafta içerisinde yapılması bekleniyor.

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYARI KİMLER ALABİLİR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklamalara göre vergisiz telefon kararı kapsamında lisans, yükseklisans ve açıköğretim öğrencileri faydalanabilecek. Tek bir seferlik olacak olan uygulama kapsamında satın alınan telefonlar 2 yıl boyunca satılamayacak.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON MODELLERİ NELER?

Hazine ve Maaliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen günlerde yaptığı açıklamada "ülkenin içinde olduğu ekonomik durumu" gözeterek uygulanacağını söylemişti. Aynı sözü Erdoğan'da tekrarladı. Bu kapsamda vergisiz satılacak olan telefonlar Türkiye'de üretimi veya birleştirilmesi yapan cihazlar olacak. 


Yorum Yazın