O yazı Ahmet Hakan'ın üzerine yapıştı: Viski yerine mavi ispirto mu içsinler?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
O yazı Ahmet Hakan'ın üzerine yapıştı: Viski yerine mavi ispirto mu içsinler?
Abone ol
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan’ın, “Torununa süt alamayan viskici teyze” yazısına ilişkin tartışmalar bitmiyor. Konu, Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen’in de bugünkü köşesinde yer aldı. Sirmen, “Yıldız Hanım’ın viski içmesi Türkiye’nin gerçeklerini değiştiriyor mu?” sorusunu gündeme getirdi. 

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan’ın, “Torununa süt alamayan viskici teyze” yazısına ilişkin tartışmalar bitmiyor. Her ne kadar Hakan, “Yıldız Hanım’a alkol üzerinden saldırı yapılmasını asla doğru bulmam” açıklaması yapsa da, konu Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen’in de köşesinde yer aldı. Sirmen, “Yıldız Hanım’ın viski içmesi Türkiye’nin gerçeklerini değiştiriyor mu?” sorusunu gündeme getirdi.

VİSKİ FAİL DEĞİŞTİRDİ

Sirmen, 62 yaşında dul bir emekli olan Yıldız Bacıoğlu’nun “2 bin 600 lira emekli maaşı alıyorum, o da kredi borcum çıkınca 1650 oluyor, geçinemiyorum” diye yakınması ve Hürriyet’in Genel Yayın Müdürü Ahmet Hakan’ın, Yıldız Hanım’ın viski içerken çekilmiş fotoğrafını yayımlaması üzerine, Çetin Altın’ın viskisi olgusunun yeniden gündeme geldiğini belirtti. Sirmen, gençlik yıllarında İlhan Selçuk ile Çetin Altan'ın yazılarının her gün insanların dilinde olduğunu belirterek, şunları yazdı:

"Sık sık şöyle dendiğine şahit olurdunuz:

- Bak Çetin Altan emeğin sömürülmesi konusunda neler yazmış.

Çoğu zaman, bu söylenenlere, verecek yanıt bulamayan karşıtları da otomatik olarak yapıştırırlardı:

- Ama Çetin Altan da viski içiyor.

- Kardeşim sen bırak viskiyi bir yana, adamın söylediği doğru mu yanlış mı?

- Ne yapsın yani seni inandırmak için mavi ispirto mu içsin?

Tartışma, “ama o viski içiyor” noktasına gelince içinden çıkılmaz olurdu.

Sağın uzun yıllar solun argümanlarına karşı kullandığı savdı Çetin Altan’ın viskisi.

VİSKİ FAİL DEĞİŞTİRDİ

Geçen hafta Çetin Altan’ın viskisi fail değiştirerek yeniden düşünce yaşamımıza döndü. 62 yaşında dul bir emekli olan Yıldız Bacıoğlu’nun “2 bin 600 lira emekli maaşı alıyorum, o da kredi borcum çıkınca 1650 oluyor, geçinemiyorum” diye kameralar önünde yakınması ve Hürriyet’in Genel Yayın Müdürü Ahmet Hakan’ın, “viskici” Yıldız Hanım’ın viski içerken çekilmiş fotoğrafını yayımlaması üzerine, Çetin Altın’ın viskisi olgusu yeniden gündeme geldi.

Merak ediyorum. Yıldız Hanım’ın viski içmesi Türkiye’nin gerçeklerini değiştiriyor mu?

"EMEKÇİ DERDİNİ DİNLETMEK İÇİN MAVİ İSPİRTO MU İÇMELİ?

Yıldız Hanım’ın, bir gün evinde ya da misafirlikte ikram edilen viskiyi içmesi Türkiye’deki emeklilerin koşullarını değiştiriyor mu? 

Emekçi derdini dinletmek için illa çöp kamyonundan çimlenip mavi ispirto mu içmeli?

İşte hâlâ Çetin Altan’ın viskisine takılıp kalmışız; aradan geçen bunca yıldan sonra bakıyorum da hiçbir şey değişmemiş.

Bunca yıl Türkiye için nafile dönmüşsün köhne dünya. Yazık!"


Yorum Yazın