AK Parti'den evlere karne servisi

O okul müdürü hakkında suç duyurusu 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
O okul müdürü hakkında suç duyurusu 
Abone ol
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl karneler dijital olarak dağıtıldı. Ancak AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan yüzlerce öğrencinin ev adresi bilgilerine ulaşıp kapı kapı gezip karne dağıttı. Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü hakkında Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ortak suç duyurusunda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüsün yayılması için ilk kez basılı karne yerine dijital karne dağıtılması kararı aldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bile öğrencilere karne dağıtmazken, AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan kapı kapı dolaşarak karne dağıttı.

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre, Öğrencilerin karne, takdir/teşekkür gibi belgeleri ile ev adresi bilgilerinin Tekirdağ’daki Süleymanpaşa İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Şenel tarafından AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'a verildiği iddia ediliyor.

ÖĞRETMENLERE DE YOLLAMIŞLAR

AKP İl Başkanı Mestan Özcan karne dağıtımıyla ilgili bir de video çekerek, sosyal medya hesabından paylaştı. Aynı videoyu Okul Müdürü Abdullah Şenel de okulun özel yazışma grubundan paylaşarak, öğretmenlere iletti. Öğretmenler, kendileri dağıtamadığı karnelerin AKP il başkanı tarafından dağıtıldığını görünce şaşırdı.

Özcan'ın kapısını çalıp ilk karneyi verdiği öğrenci H.N'ye videoda, “Bu karneyi Türkiye'de on-line değil de belki de elden alan ilk öğrencisin sen” dediği görülüyor. Karne dağıtımına bir de fon müziği ekleyen Özcan'ın, “2002'den bu günlere biz birlikte geldik. Yeminliyiz biz hizmet etmeye” diye şarkı çaldığı da yer alıyor.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, “Öğrenci bilgilerinin bir siyasi partiye sızdırılması suçtur. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” diyerek, şunları söyledi:

ÖĞRENCİLERİN EV ADRESLERİNİ KİM VERDİ?

Öğrenci bilgilerini, karnelerini Süleymanpaşa İHL Müdürü Abdullah Şenol'un AKP İl Başkanı Mestan Özcan'a sızdırdığını öğrendik. Bir siyasi parti il başkanına öğrencilere ait adres, telefon hatta karne notu gibi kişisel verilerin verilmesi ve alınması suçtur. AKP İl Başkanı Özcan, öğrenci karnesi/takdir teşekkür dağıtıyor. Üste karne hediyesi de veriyor. Çektiği video okul grubunda paylaşılıyor. Kendisi de sosyal medyasında yayınladı.

KARNELERİ SİYASETE ALET ETTİLER

Bakan ve bir tek öğretmen bile salgın riski nedeniyle karne dağıtmaz iken bu yapılan anlaşılamaz. AKP İl Başkanı Mestan Özcan ve Okul Müdürü Abdullah Şenel yasa ve yönetmeliklere aykırı hareket ettiler. Haklarında, Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunup, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğüne de şikayet dilekçesi vereceğiz. Karneleri siyasete alet ettiler. Peşini bırakmayacağız.

MÜDÜRE SUÇ DUYURUSU

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusunda, karne dağıtımının Milli Eğitim Bakanlığı'nın karnelerin dijital ortamda verileceğine ilişkin açıklama ve genelgesine aykırı olduğu belirtildi. Dilekçede, "Öğrencilerin kişisel verileri üçüncü kişilere verilmiş, karneler okul idaresinin bilgisi dahilinde basılmış bir siyasi partinin il başkanına verilmiştir. Karne dağıtımıyla ilgili video okulun resmi işlemlerinin yapıldığı haberleşme grubunda okul müdürü tarafından paylaşılarak ilgili siyasi partinin yararına faaliyette bulunulmuştur" denildi. Pedagojik açıdan da bu videonun sosyal medya ve ulusal basında çıkmasının sakıncalarına işaret edilen dilekçede, Okul Müdürü Abdullah Şenol hakkında adli ve idari işlem yapılması istendi.

"OKUL MÜDÜRÜ TARAFINDAN BİZZAT SİYASİ PARTİ YARARINA ÇALIŞILMIŞTIR"

Eğitim-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer de suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hafta sonu gündeme gelen AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın kapı kapı dolaşarak öğrencilere karne dağıtmasıyla ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Okulda kalması gereken öğretmenin Milli eğitim bakanının bile vermediği karneyi bir il başkanın nasıl alıp da hangi cesaretle ev ev dolaşıp karne dağıttığını merak ediyoruz. Burada siyasetin şov yapma amacı belli ancak burada ciddi bir görev suçu vardır. Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Şenol birinci derece sorumludur. Videonun hazırlanması ile ilgili bizim Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak tespit ettiğimiz suç var. Bunlardan birincisi;Milli Eğitim Bakanlığı’nın emir ve genelgelerine aykırı davranmak. Çünkü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kamuoyuna açıkladığı  gibi bu sene karneler dijital karne olarak verilecekti. Hiçbir basılı karne olmayacaktı. İkincisi; okuldaki kişiler verilerin ki bunların içerisinde ad, soyadı, TC bilgisi, adres ve telefon numaraları var. Bir başka kişiye, kuruma sızdırılması veri güvenliğinin ihlali bilgilerin gizliliğinin ihlali olmuştur. Aynı şekilde bu video okul müdürü tarafından okulun haberleşme grubundan paylaşarak bizzat siyasi parti yararına çalışılmıştır. Bu da 657 sayılı devlet memuru yasasına göre suç teşkil eder. Öğrencilerin kişisel verileri üçüncü kişilere verilmiş, karneler okul iradesi, bilgisi dahilinde basılmıştır. Çünkü bu karnelere dikkatli baktığımızda üzerinde imza ve kaşe görüyoruz. Video dikkatli incelendiğinde Sayın Mestan Özcan’ın söylediği gibi veliler tarafından hazırlanmasının çok mümkün olmadığını görüyoruz. Bu konular hakkında Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve KESK Konfederasyonu beraber gidip savcılığa suç duyurusunda bulunduk."   

AKP'Lİ ÖZCAN: VELİLER KARNELERİ BASTIRMIŞ

Tekirdağ AKP İl Başkanı Mestan Özcan ise yaptığı yazılı açıklamada, tanıdıkları ailelerin talebi üzerine sadece üç öğrenciye sürpriz yaptıklarını,  onlara hediye verdiklerini ifade etti. Özcan, karnelerin ise aileleri tarafından bastırıldığını öne sürdü. Bu sürpriz, zaten iletişim halinde olduğumuz velilerimiz tarafından talep edildi. Veliler karneleri bastırmışlar ve bizi davet ettiler. Bizler de böyle bir, böyle bir mutluluğa vesile olmaktan gri duramazdık. Hediyelerimizi hazırladığımız gibi bu üç evladımızın evlerine getirdik" dedi.


Yorum Yazın