Nokia, 14 bin çalışanının işine son veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nokia, 14 bin çalışanının işine son veriyor
Abone ol
Finlandiyalı telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Nokia, 14 bin çalışanını işten çıkarmayı hedefliyor. İşten çıkarılması planlanan personel sayısı şirketin işgücünün yüzde 16’sına tekabül ediyor.

Nokia ABD’li ve Avrupalı operatörlerin beşinci nesil mobil altyapı yatırımlarının azalması sebebiyle 14 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bunun personel giderlerinde %10-15’lik bir azalma anlamına geldiğini ve önümüzdeki yıl 400 milyon euro ve 2025 yılında ise 300 milyon euro tasarruf beklendiğini söyledi.

Şirket, Kuzey Amerika başta olmak üzere çeşitli pazarlarda 5G ekipman satışlarının yavaşlamasıyla üçüncü çeyrekte 4,98 milyar euro gelir elde etti. Şirketin satış gelirleri geçen yıl aynı dönem 6,24 milyar euro seviyesindeydi.

Bloomberg’in aktardığına göre, ABD ve Avrupa Birliği’ndeki operatörler sermaye harcamalarını kısarken 5G ekipman üreticileri zorlanıyor. İsveçli rakibi Ericsson AB bu hafta hayal kırıklığı yaratan bir görünüm sunarak pazardaki zayıflığın dördüncü çeyrek ve sonrasında da devam edeceğini söyledi.

Nokia da piyasa beklentilerinden daha zayıf finansal sonuçlar açıkladı. Şirketin finansal sonuçları mobil ağlar pazarındaki düşüşün daha önce tahmin edilenden daha derin olacağını gösterdi.

Şirketin düzeltilmiş işletme kârı üçüncü çeyrekte 424 milyon euro olarak gerçekleşti. Bloomberg anketine göre bu rakamın 545,2 milyon euro olması bekleniyordu.


Yorum Yazın