Nihal Bengisü Karaca, Halk TV eleştirilerine yanıt verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nihal Bengisü Karaca, Halk TV eleştirilerine yanıt verdi
Abone ol
Nihal Bengisü Karaca, Halk TV'nin konuğu olmuştu. Karaca, kendisine gelen eleştirilere yanıt verdi.

Halk TV yayınına katılmasının ardından iktidar ve muhalefet tabanının eleştirdiği HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, konuya ilişkin olarak yazı kaleme aldı.

Karaca, "Kendisini muhalif olarak tanımlayan bir kitlenin Cuma gecesi yaptığı sosyal medya etkinliği endişeli muhafazakarların endişe etmekte ne kadar haklı olduğunu gösterdi" dedi.

Kabataş olayına yönelik eleştirilere de yanıt veren Karaca, "Kabataş olayında gelininin dayak yediğini söyleyen Bahçelievler Belediyesi Başkanı Osman Develioğlu’nun sözüne itibar ettiğim ve aktardığım doğrudur. Dünyanın her yerinde bir belediye başkanının ifadesine itibar edilir çünkü. Ancak şahsımla ilişkili olarak 'Görüntüleri izledim' dediğim, bilinçli ve kasıtlı olarak yalan söylediğim iddia ediliyor. Asıl yalan olan bu. Hem de kuyruklusu. Kabul edilemez bir edep akıl haysiyet yoksunluğu. 'İzledim, gördüm' dediğimi belgeleyin, ispat edin. Yapmazsanız bu yalanı ortaya atan ve çoğaltanlara karşı artık ben suç duyurusunda bulunacağım" ifadesini kullandı.

2013'te, Gezi Parkı olayları sürecinde Osman Develioğlu'nun gelini olan Zehre Develioğlu'nun Kabataş İskelesi’nin önünde saldırıya uğrayıp tacize uğradığı iddia edilmişti.

Develioğlu’nun Haziran 2013’te öne sürdüğü iddialar daha sonra kamera görüntüleriyle yalanlanmıştı. Develioğlu'nun haberlerini Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Star gazetesinde çalışırken haberleştirmişti. Abdülkadir Selvi, Nihal Bengisu Karaca'nın da arasında olduğu birçok gazeteci ve siyasetçi olayı gündemde tutmuştu. İsmet Berkan görüntüleri izlediğini ve durumun vahim olduğunu belirttikten sonra aslında böyle bir görüntüyü izlemediğini söylemişti.

Karaca ayrıca,  Bosphorus Global'e de atıfta bulunurken, "Bu kitle, ahkam kesmekte rahat, sırtlarını iktidara dayadıkları, her genel seçim gibi bunu da alacaklarını düşündükleri için esip üfürmekte mazur olduklarına inanıyorlar" dedi.

"Doğru bir şey yaptığımdan zerrece kuşku duymuyorum"

 Nihal Bengisu Karaca'nın yazısının bir bölümü şöyle:

"Kendi kutbunu mabed bellemiş ve canhıraş mevzisini savunan memnunlar taifesinin parçası değilim ve olmadığımı göstermek için bu daveti kabul etmekte sakınca görmedim. Doğru bir şey yaptığımdan da zerrece kuşku duymuyorum. Çünkü mevcut rejimin yapıp ettiklerinden olumsuz olarak etkilenen kesimlerle iktidar partisine inanmış yıllarca oy vermiş belki hataları eksiklikleri görmekle beraber hala tercihini o yönde kullanacak kesimlerin birbirinden nefret etmeye zorlanmasından bıktım.

Karaca'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

 


Yorum Yazın