New York Times’ın dijital abonelik kazancı dudak uçuklattı: 1 milyar dolar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
New York Times’ın dijital abonelik kazancı dudak uçuklattı: 1 milyar dolar!
Abone ol
The New York Times Co. tarafından yapılan açıklamada, 2023’ün dördüncü çeyreğinde ücretli dijital abone sayısına 300 bin kişi daha eklendiğini belirtildi. Böylelikle şirketin dijital aboneliklerden elde ettiği yıllık gelir ilk defa 1 milyar doları geçmiş oldu.

The New York Times, yılın son üç ayında toplam gelirin 676.2 milyon dolar olduğunu bildirdi. Bu rakam, bir önceki yılla hemen hemen aynı. Şirketin düzeltilmiş faaliyet karı da yüzde 8.5 artışla 154 milyon dolara yükseldi.

Şİiket son senelerde abonelere bir dizi ürün sunmaya odaklandı. Şirket, bu ürünler arasında ana haber yayınının yanı sıra Wordle ve Spelling Bee gibi oyunlar, ürün araştırma sitesi Wirecutter, yemek tarifi uygulaması ve spor haber sitesi The Athletic’i sayıyor.

The New York Times’ın iki yıl önce 550 milyon dolara satın aldığı The Athletic, dördüncü çeyrekte de para kaybetmeye devam etti. Ancak işletme zararı bir önceki yılki 9.6 milyon dolardan 4.4 milyon dolara indi. The Athletic’in geliri de yüzde 31.3 artışla 38.5 milyon dolara ulaştı.

Yıl sonu itibarıyla The New York Times’ın 10,36 milyon abonesi vardı. Bunların 9.7 milyonu sadece dijital abone. Şirketin 2027 yılı sonuna kadar 15 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor. Şirket, 2023 yılı sonunda 709.2 milyon dolar nakit ve satılabilir menkul kıymete sahip olduğunu açıkladı.


Yorum Yazın