Netflix'ten şifre paylaşımını engellemek için ilk adım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Netflix'ten şifre paylaşımını engellemek için ilk adım
Abone ol
Netflix, kullanıcılarının şifre paylaşımını engellemek için ilk adımı attı. Yeni "Erişim ve Cihazları Yönet" özelliğiyle istenmeyen hesaplar kapatılabilecek ve IP adresleri üzerinden cihazların hangi adreslerde kullanıldığı tespit edilebilecek.

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformları arasında yer alan Netflix, uzunca bir süredir hesap paylaşımı sisteminin engellenmesiyle gündemde. Bilindiği üzere mevcut durumda birkaç kişi bir araya gelip, tek bir Netflix hesabını ortak olarak kullanabiliyor. Netflix ise bunu istemiyor ve 2023 yılı itibarıyla şifre paylaşımını engelleyecek. Yaşanan son gelişmeler ise Netflix'in bu konudaki çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini gözler önüne seriyor.

Resmi internet sitesinde bir gönderi yayınlayan Netflix, "Erişim ve Cihazları Yönet" isimli yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu açıkladı. Netflix'in açıklamasına göre bu özellik, bir kullanıcının sahip olduğu hesabın açık olduğu tüm cihazları görmesini ve kontrol etmesini sağlayacak. Bu sayede bilinmeyen veya istenmeyen bir cihazdan çıkış yapmak da mümkün olacak. 

IP ADRESİ ÜZERİNDEN HESABIN AÇIK OLDUĞU ADRESLER TESPİT EDİLECEK

Finansal açıdan zor günler geçiren Netflix, abonelerin bir araya gelerek tek bir hesap üzerinden platforma erişmesini engellemek istediğini daha önce duyurmuştu. Şirket, yeni özelliği bir güvenlik katmanı olarak nitelendiriyor. Ancak yeni özellikle birlikte, aynı hesapta oturum açmış cihazların IP adresi, cihaz kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgiler kullanılarak aynı evde bulunup bulunmadığı da tespit edilebilecek.

Netflix daha önce 2023'te şifre paylaşımını engelleyeceğini duyurmuştu. Kullanıcılar, söz konusu özelliği bu engellemenin ilk adımı olarak değerlendiriyor.


Yorum Yazın