Nazım Ustadan Yaprak Sarması Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Yaprak Sarması Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Yaprak Sarması nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Yaprak Sarması tarifi.

400 gr taze asma yaprağı
4 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç (yıkanıp süzülmüş)
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 bağ dereotu (ince kıyılmış)
Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, tarçın, yenibahar, tuz
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kaynar su
1 adet limon
Yeterince su 

Yapılışı
Asma yaprağını bir tencereye koyup üzerini sıcak suyla doldurun. Beş dakika kaynatıp ateşten alıp süzün ve soğuk su dolu bir kapta bekletin. Yağı tencereye koyup yarım ay doğranmış soğanı katarak kısık ateşte 15 dakika kavurun. Yaprak ve dereotu hariç tüm malzemeyi tencereye ekleyerek kısık ateşte 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alıp soğutun. Dereotunu harca katıp iyice karıştırın. Asma yaprağını sapını çıkararak geniş tarafı size doğru gelecek şekilde tezgâha serin. Bir çorba kaşığı kadar harcı geniş kenarına koyun, sağlı sollu kapatın, sıkı olmayan bir rulo yapın. Tüm yaprakları tek tek aynı şekilde sararak yayvan bir tencereye dizin. Limonu halka halka doğrayarak üzerine döşeyin. Kalan parça yaprakları da serin. Dolmaların üzerini bir tabakla kapatarak tabağa kadar sıcak su doldurun. Ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğutup servis yapın. 


Yorum Yazın