Nazım Ustadan Pirpirim Çorbası Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Pirpirim Çorbası Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Pirpirim Çorbası nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Pirpirim Çorbası tarifi.

1/2 bağ semizotu(yaprakları ayıklanmış)
300 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış) 
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsağın suyu
2 su bardağı katı yoğurt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kasıp pulbiber 

Yapılışı
Bir gece önceden nohutu suya koyun. Ertesi gün yıkayıp süzün. 40 dakika haşladıktan sonra beklemeye alın. Eti yıkayın, haşlayın, suyunu bir kenara ayırın. Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın. içine sarımsağın suyunu, 2 su bardağı et suyunu, 1 su bardağı nohut suyunu katıp iyice karıştırın. Tuz ekleyip bir tencereye alın. Nohutu ve eti susuz olarak semizotuyla karıştırın. Yağı tavaya koyun, soğanı kavurun, ateşten alın. Pulbiberi de üzerine ilave edip karıştırın. Tenceredeki malzemenin üzerine dökerek servis yapın. 


Yorum Yazın