Nazım Ustadan Kuzu Etli Bamya Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Kuzu Etli Bamya Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Kuzu Etli Bamya nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Kuzu Etli Bamya tarifi.

400 gr kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 kg bamya
1 adet kuru soğan
1/2 limonun suyu
4 adet olgun domates (soyulmuş)
1 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su 

Yapılışı

Bir kaba soğuk su doldurun, sirkeyi, limonu, tuzu ilave edip karıştırın. Bamyaların tepesini huni şeklinde kesip suyun içine atın ve bekletin. Yağı tencereye koyup kuşbaşı doğranmış etleri suyunu çekinceye kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin. Süzülmüş bamya, doğranmış domates, tuz ve 2 bardak sıcak su katıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısıp 40 dakika pişirin. 


Yorum Yazın