Nazım Ustadan Hünkar Beğendi Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Hünkar Beğendi Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Hünkar Beğendi tarifi.

600 gr kerniksiz kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı saka
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su 

Beğendi malzemesi
4 adet patlıcan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1 bardak kadar rendesi. 

Yapılışı
Yağı tencereye koyun, etleri ilave edip kavurun. Suyunu çekinceye kadar soteleyin. İnce kıyılmış soğanı da ilave edip sotelemeyi sürdürün. Salçayı da ekleyip kavurun, suyunu koyun. Etler pişince ateşten alın. Derin bir kabın içine su doldurun, biraz limon suyu ilave edin. Patlıcanlan közleyin, kabuklarını soyun, limonlu suyun içine yatırın. 2 kaşık tereyağını eritin, unu ilave edip kavurun. Patlıcanlan sudan alıp iyice sıkın, ince kıyıp ocağın üstündeki tavaya atın. Çırpma teliyle iyice çırpıp sütü, tuzu ve karabiberi ilave edin. Ocaktan alıp kaşarı da ekleyerek tabaklara pay edin. Ortasını çukurlaştırıp etli malzemeyi üzerine koyun. Sıcak servis yapın. 


Yorum Yazın