Nazım Ustadan Ev Ekmeği Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Ev Ekmeği Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Ev Ekmeği nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Ev Ekmeği tarifi.

1paket (24 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşık tuz
2 su bardağı su
1/2 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un 

Yapılışı
Mayayı hamur kabına bırakın. Ilık suyu katıp ezin, toz şekeri katın. Üzerini unla kapatıp 15 dakika bekletin. 2 su bardak suyu ve tuzu ekleyerek aldığı kadar unu ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın ve üzerini nemli bir bezle kapatıp 40 dakika mayalandırın. Tekrar yoğurarak 4 eşit parçaya ayırıp beze yapın. Bezeleri fırın tepsisine aralıklı dizin. 40 dakika tepside bekletip üzerini çizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. 


Yorum Yazın