Nazım Ustadan Ceviz Sarması Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Ceviz Sarması Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Ceviz Sarması nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Ceviz Sarması tarifi.

3 su bardağı un
2,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1,5 su bardağı ceviz
2 su bardağı kızartma yağı 

Şerbeti için 
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu 

Yapılışı
Şurup için, suyu tencereye koyun, şekeri ilave ederek kaynatın. Limon suyunu da ekleyip soğutun. Hamur için, yağı tencereye koyup eritin, unu ve suyu ilave edin, karıştırın. Tencerenin ortasına toplandığı zaman hazır olmuştur. Hamuru tezgâha koyup soğutun ve yumurtayı ilave edin, iyice yoğurup iki eşit bezeye ayırın. Bıçak sırtı inceliğinde yufkalar açın. Bu yufkaları 4x6 santim boyunda kesip içerisine ceviz dizin ve rulo yapın. 30 dakika bekletin. Soğuk yağı tavaya koyup sarmaları da yağın içine bırakın. Ateşin üzerine koyup kızarıncaya kadar pişirin. Kevgirle yağdan alıp soğuk şurubun içine bırakın. 10 dakika sonra şuruptan çıkarın. Yağı tekrar soğutup kalan sarmaları da aynı şekilde hazırlayıp. Antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın. 


Yorum Yazın