Nazım Ustadan Benli Pilav Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Benli Pilav Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Benli Pilav nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Benli Pilav tarifi.


3 su bardağı pirinç (yarım saat soğuk suda beklemiş, iyice yıkanıp süzülmüş)
1 su bardağı yeşil mercimek (yıkanmış, haşlanıp süzülmüş)
1 adet küçük soğan (ince kıyılmış)
6 çorba sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4,5 su bardağı tavuk suyu 

Yapılışı
Yağı tencereye koyun, soğanı ve pirinci ilave edip 10 dakika kısık ateşte kavurun. Mercimeği de katip iyice karıştırın. Tuzu, karabiberi ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika orta hararetli ateşte pişirin. Ocağı iyice kısıp 15 dakika daha pişirin. Demlendirdikten sonra sıcak servis yapın. 


Yorum Yazın