Nazım Ustadan Beğendili Börek Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazım Ustadan Beğendili Börek Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan günün tarifi. Beğendili Börek nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Beğendili Börek tarifi.

6 adet hazır yufka 
2 adet yumurta sarısı
2 adet iri kuru soğan 
1 çorba kaşığı çörekotu 
400 gr kuzu-dana karışık kıyma 
6 adet patlıcan 
1 paket margarin (eritilmiş) 
Tuz, karabiber, kimyon     

Yapılışı
Yağı geniş bir tavaya koyun. Soğanı yarım ay biçiminde doğrayın, yağda soteleyin. Kıymayı ilave edip taneleninceye kadar kavurun. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun, ince kıyın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz, karabiber, kimyon da ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Yufkayı tezgâha serin, yarısını yağlayın. Yağlanmayan tarafı da üzerine kapatın, tekrar yağ sürün. Çeyrek yufka haline getirip üzerini tekrar yağlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde yapın. Harcı 6 eşit parçaya ayırın. Yufkaların geniş tarafına uzunlamasına harcı koyup rulo yapın. Kendi etrafında bükerek gül şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yağla üzerlerini yağlayın, 10 dakika bekletin. Çırpılmış yumurta sarılarını sürün, çörekotunu serpin. 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.
 


Yorum Yazın