NATO Rusya'nın güçlendiği endişesiyle Karadeniz'deki varlığını artırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NATO Rusya'nın güçlendiği endişesiyle Karadeniz'deki varlığını artırdı
Abone ol
Karadeniz'in güvenliğinin İttifak için öncelikli konu olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın bu bölgede güçlenmesinden müttefik ülkeleri endişe duyduğunu, bu nedenle bölgedeki NATO varlığını artırdıklarını söyledi.

Brüksel'de Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ortak basın toplantısında NATO'nun Karadeniz'deki varlığını artırmasının nedenini açıkladı.

Stoltenberg, "Karadeniz'in güvenliği, NATO ve Gürcistan için öncelikli konu. Rusya ordusunun bölgede giderek güçlenmesinden endişe duyuyoruz. Bundan dolayı Karadeniz bölgesindeki varlığımızı pekiştirmeye dönük çalışmalar yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

NATO'nun Gürcistan'ın uluslararası kabul görmüş sınırları dahilinde bu ülkenin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğini kaydeden Stoltenberg, Rusya'ya Abhazya ve Güney Osetya'yı tanıma kararlarını iptal etme ve tüm birliklerini çekme çağrısı yaptı.

Moskova ise, NATO'nun son yıllarda Rusya'nın batı sınırlarındaki faaliyetlerini benzeri görülmemiş şekilde artırdığını ve İttifak'ın Avrupa'daki askeri varlığını artırmasından kaygı duyduğunu belirtiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO’nun Rusya sınırlarına daha fazla teçhizat ve birlik yerleştirmek için bahane aradığını belirterek, Rusya’nın herhangi bir ülkeye saldırma planlarının olmadığını herkesin çok iyi bildiğini söylemişti.

 


Yorum Yazın