NATO: Müttefik ülkelerin altyapılarına yönelik saldırılar kesin bir yanıtla karşılık verilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NATO: Müttefik ülkelerin altyapılarına yönelik saldırılar kesin bir yanıtla karşılık verilecek
Abone ol
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefik ülkelerin altyapılarına yönelik herhangi bir “bilinçli saldırının” kesin bir yanıtla karşılaşacağını söyledi.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki sızıntının “sabotaj” sonucu gerçekleştiği konuşulurken NATO’dan yapılan açıklamada, “Eldeki bütün veriler bilinçli, düşüncesiz ve sorumsuz sabotaj eylemlerinin sonucu olduğuna işaret ediyor” denildi.

NATO açıklamasında “Biz, müttefikler olarak devlet ve devlet dışı aktörlerin zorlayıcı enerji kullanımı ve diğer hibrit taktiklerine karşı hazır olmaya ve savunmaya bağlıyız. Müttefiklerin kritik altyapısına yönelik herhangi bir bilinçli saldırı, birlik içinde ve kesin bir yanıtla karşılaşacaktır” denildi.

Danimarka ve İsveç açıklarında Rusya'ya ait Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında üç sızıntı olduğu bildirilmiş, gemilerin bölgeye yanaşmaması uyarısı yapılmıştı.

İki ülke de sızıntıların kaza değil kasıtlı bir eylemin sonucu olduğuna yönelik işaretler bulunduğunu açıklamıştı.

AB de Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki gaz sızıntılarının kasıtlı bir eylemin sonucu olduğunu, tesadüfi olmadığını bildirmişti.

Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden doğal gaz sevkiyatı, gerekli bakımların yapılamadığı gerekçesiyle 31 Ağustos'ta durdurulmuştu.


Yorum Yazın