Nasuh Mahruki, CHP Beşiktaş Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nasuh Mahruki, CHP Beşiktaş Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı
Abone ol
AKUT'un kurucusu ve eski başkanı Nasuh Mahruki, sosyal medya hesabı üzerinden CHP'den Beşiktaş Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yaptığını duyurdu.

Nasuh Mahruki X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada aldığı kararı, “Değerli Beşiktaşlılar, komşularım, dostlarım, hemşerilerim, bugün sizlerle önemli bir kararımı paylaşmak istiyorum.” sözleriyle duyurdu.

Adaylık sebebini ise "Büyük tehlike altında bulunan Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, üniter yapımızı koruyabilmek ve alıştığımız laik, demokratik ve çağdaş yaşam biçimini sürdürebilmek için, yaşamsal derecede önemi olan önümüzdeki yerel seçimlerde, ben de aday olmaya karar verdim" sözleriyle açıkladı.  

 

Mahruki'nin açıklamalarının tamamı şöyleydi:

"Hiçbir zaman sıradan, standart, sabit bir insan olmadım. Kendimi tekrar etmekten hiç hoşlanmadım, hayatım boyunca hep çok yönlü, çok ilgi alanlı bir insan olmaya çalıştım.

Hayatı, bazıları çok uzak farklı coğrafyalarda, bazıları çok tehlikeli farklı koşullarda ve bazıları çok sıra dışı farklı açılardan deneyimledim. Hep daha iyisini, en iyisini hedefledim, sürekli öğrenen, düzenli olarak gelişen, değişen ve daha iyisine dönüşen bir insan olmaya çalıştım.

Doğanın kuralının ve yaşamın en temel dinamiğinin değişim olduğunu, değişimi kucaklamamız gerektiğini çünkü değişmeden gelişilemeyeceğini genç yaşımda fark ettim. Siyaset bana hep çok uzaktı ama ülkemizin içinde bulunduğu çok sıkıntılı durumlar, artık beni de değişmeye ve sonucu değiştirecek tek seçenek olan siyasete girmeye getirdi.

Büyük tehlike altında bulunan Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, üniter yapımızı koruyabilmek ve alıştığımız laik, demokratik ve çağdaş yaşam biçimini sürdürebilmek için, yaşamsal derecede önemi olan önümüzdeki yerel seçimlerde, ben de aday olmaya karar verdim.

Türkiye siyasetinin, ilkesiz siyasetle kirlenmemiş, rant ve çıkar hesabıyla zehirlenmemiş, temiz, yeni yüzlere, nitelikli, ehliyetli ve liyakatli insanlara çok ihtiyaç duyduğu bu çok önemli yerel seçimlerde sorumluluk almak, değişime katkı sunmak ve geleceğin Beşiktaş’ını sizlerle birlikte yaratabilmek için, Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Beşiktaş Belediye Başkan aday adaylığı için bugün, 27 Kasım 2023, Pazartesi günü başvurumu yaptım.

Bir süredir üzerinde düşündüğüm bu konuda karar vermemi kolaylaştıran şey ise, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in, ‘Gelin bu partiyi birlikte değiştirelim, gelin birlikte kazanalım, gelin birlikte yönetelim diyerek yaptığı değişim ve yenilik çağrısı oldu.

Türkiye’nin buna uzun zamandır hazır olduğunu, bunu beklediğini ve çok istediğini biliyor ve görüyorum. Bilinen siyaset kavramlarının çöpe atıldığı, yasaların yok sayıldığı, baskının kara bulut gibi üzerimize çöktüğü bir dönemde, bakış açımızı ve reflekslerimizi değiştirmekten başka çaremiz yok. Geleneksel yöntemlerle, altı boş bilindik kavramlar ve söylemlerle, sabitleşmiş bakış açılarıyla, kendini tekrar eden düşüncelerle değişim gelmez. Değişim gerçekten değişirseniz gelir.

Yerel Yönetimlerin, yereli en iyi bilen, yerelde yetişen ve bölgenin her şeyine doğal olarak hakim olan yerel halktan seçilecek yöneticiler tarafından yönetilmesinin en doğrusu olduğuna inanıyorum. Nitekim, 2014 yerel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisinden bana Kadıköy Belediye Başkanlığı önerildiğinde, doğma büyüme bir Beşiktaşlı olarak bunu uygun bulmamıştım, çünkü Kadıköy’ü de doğma büyüme veya çok uzun süre yaşamış, Kadıköy’ü tanıyan, ihtiyacını, artısını, eksisini bilen bir Kadıköy’lü yönetmeliydi.

Ben doğma büyüme Etiler’liyim, Beşiktaş’lıyım, büyükbabamın 62 yıl önce yaptığı evde yaşıyoruz. Babam 20 yaşından beri burada yaşıyor, büyükbabam burada hayata gözlerini kapadı, çocuklarım burada dünyaya geldi ve onlar da burada yaşayacaklar, dilerim torunlarım da öyle.

Beşiktaş’ı bilirim, tanırım ve çok severim. Beşiktaş benim evim, doğup büyüdüğüm yer, yaşlanıp, büyükbabam gibi, benim de gözlerimi kapatacağım yer.

Ben Beşiktaş’a, sahip olduğum dünya görüşü, vizyon, bilgi, birikim ve tecrübe ile hizmet etmek istiyorum. Beşiktaş’ı Türkiye’nin 1 numaralı ilçesi, hemen her konuda en önde gelen ilçesi yapmak istiyorum. Biliyorum ki bu o kadar da zor değil çünkü Beşiktaş zaten potansiyel olarak Türkiye’nin 1 numaralı ilçesi ve yine potansiyel olarak hemen her konuda Türkiye’nin en önde gelen ilçesi.

Ancak bu gizli potansiyeli gerçek bir performansa dönüştürebilmek, sadece ehliyetli ve liyakatli doğru bir liderlikle, ehliyetli ve liyakatli doğru bir ekip çalışmasıyla ve Beşiktaş’ın kaynaklarının Beşiktaş halkı için kullanıldığı, rant odaklı değil hizmet odaklı iş birliği ile sağlanabilir.

Beşiktaş’a kaybettiği zamanı geri kazandırmak, layık olduğu yerlere taşımak ve Beşiktaş halkını, Türkiye’nin en çağdaş, en mutlu, en huzurlu ve refah düzeyi en ileri ilçesinde yaşayan insanlar haline getirmek için, göz bebeğimiz Beşiktaş’ı, İstanbul’un bilim, kültür, sanat, spor, turizm, eğlence ve sivil toplum merkezlerinden biri haline getirmek için, deprem ve sel gibi afetler başta olmak üzere, afet dirençli bir ilçe yapabilmek için, Beşiktaşlılardan oluşarak, Beşiktaş’a hizmet edecek büyük bir gönüllü gücünü harekete geçirmek için, daha doğal ve daha yeşil bir Beşiktaş için Beşiktaş Belediye Başkanlığına talibim.

Değerli Beşiktaşlı komşularım, hemşerilerim ve Cumhuriyet Halk Partisinin değerli yöneticileri, sizler de uygun görürseniz, önümüzdeki 5 yıl boyunca, özlediğimiz değişimi, yenileşmeyi ve getireceği gelişimi, sizlerle birlikte, göz bebeğimiz Beşiktaş’ımız için yapacak ekibin başında olmaya talibim.

Bu vesileyle, Beşiktaş'ın geleceğine katkı sağlamış olan bütün İl ve İlçe yönetimlerine, kadın kollarına ve gençlik kollarına ve Cumhuriyet Halk Partisinin Beşiktaş’taki tüm emektarlarına şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu kutsal bayrak yarışında, Atatürk ilke ve devrimleri, Cumhuriyet’in kazanımları ve ALTI OK ilkeleriyle Beşiktaş’ımıza hizmet edebilmek için artık ben de gururla aranızdayım."


Yorum Yazın